Šta je novo?

Usporenje

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Koristim Win 98, 256 Mb Ram-a i muči me jedan problem u zadnje vreme. Čim počnem nešto da radim, pri čemu, normalno, stalno otvaram, zatvaram foldere i fajlove, posle nekog vremena te operacije počinju da se drastično usporavaju, da bi posle nekog vremena na obočno otvaranje, za koje mi u početku ne treba više od par trenutaka, treba da čekam i po desetak sekundi, što me izluđuje. Kešmen 5.11 mi pokazuje nikad manje od 150Mb slobodne memorije. Mislio sam da mi kešmen možda pravi probleme ali kad sam ga izbacio problem je i dalje ostao. Primenom tri famozna tastera "Close program" mi pokazuje uobičajenu aktivnost određenih programa. Reinstalciju OS-a sam uradio pre oko 2 meseca i ne verujem da se nakupilo toliko đubreta da bi ga toliko usporavalo. Ranije nisam imao tih problema. Imate li ideju šta bi moglo toliko da me koči?
Pozdrav!!!

Ej ljudi Memory Leak na Windows-u :D Zezam se, ako si cacheman-a pravilno podesio stvarno mi je pomaloo nejasno. A shta u explorer-u se shetash po stablu ili otvarash preko my computer-a ili iz nekog programa radish , ili Windows Commander je u pitanju ajde maloo razjasni izvini shto nemam cheshce interpunkciju :D Da li imash neki antivirus u pozadini? Na koliko si podesio (radim u iinternet caffe-u nisam kuci pa ne znam napamet ime oopcije) directory cache i path cache u cachemanu. Da lii si ukljuchio conservative swap file usage i slichno.

Veliko usporenje je i sa i bez kešmena. Radim sasvim uobičajene radnje sa datotekama.
Pozdrav!!!

Vrh Dno