Imam problem sa novom mrezom. Naime, od ove nedelje smo se prebacili na novu masinu server. Stara masina server je bio core2 procesor, 1bg rama i gigabitna mrezna, dok je novi racunar quad core, 4 gb rama i gb mrezna. U mrezi se nalazi 13 racunara ( prethodno 11) + stampac. Od toga su 10 racunara povezani u LAN a 3 bezicno. Ruter je od 100mb i mreza na svim racunarima radi na 100mb sem na bezicnim 54mb. Imamo 1 modem od providera Huawei SmartAX MT882, TP-link wireless router i 3 8-portna lan rutera. Mreza je ostala sa istim podesavanjima kao i ranije , samo su ubacena 2 racunara i 1 lan ruter. 2 hard diska kod servera su podesena u raid da duplo pisu(problem?!). Kupovina gigabitnog rutera je tek u planu.
Mreza sluzi u sustini za jedan program koji je do sada radio relativno brzo i nadali smo se da cemo prelaskom na novi server ubrzati rad programa, medjutim rad u programu je drasticno usporio.
Da li neko vidi neki problem moguci? Da li je mreza usporila zbog 2 nova racunara i da li bi dizanje mreze na 1gb to popravilo? Takodje sam sada primetio da je ip adresa na serveru 192.168.1.101 a da je DHCP server settings range stavljen 192.168.1.3/65 pa je mozda i tu problem?
Ako neki ima bilo kakav predlog ili vidi problem jako bi bio zahvalan na pomoci... Izvinjavam se zbog dugackog teksta ali hteo sam da pruzim sve dostupne informacije. Hvala
Mreza sluzi u sustini za jedan program koji je do sada radio relativno brzo i nadali smo se da cemo prelaskom na novi server ubrzati rad programa, medjutim rad u programu je drasticno usporio.
Da li neko vidi neki problem moguci? Da li je mreza usporila zbog 2 nova racunara i da li bi dizanje mreze na 1gb to popravilo? Takodje sam sada primetio da je ip adresa na serveru 192.168.1.101 a da je DHCP server settings range stavljen 192.168.1.3/65 pa je mozda i tu problem?
Ako neki ima bilo kakav predlog ili vidi problem jako bi bio zahvalan na pomoci... Izvinjavam se zbog dugackog teksta ali hteo sam da pruzim sve dostupne informacije. Hvala