goranagf
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.11.2009
- Poena
- 320
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5950x / Dark Rock Pro
- Matična ploča
- Gigabyte B550 Aorus Pro AC
- RAM
- Corsair Vengeance 4x16GB 3200Mhz
- GPU
- ASUS GeForce RTX 4070 DUAL OC
- Storage
- Samsung 980Pro/Kingston A2000/2x WD Red Plus
- PSU
- Phantex Revolt Pro 850W
- Kućište
- Ms Titan II Pro
- Monitor
- 3x Dell P2317h
- Miš & tastatura
- Logitech MX Keys S / MX Master 3s
- Mobilni telefon
- Samsung S20 Fe
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Dakle, konfiguracija je iz potpisa, a u zadnje vrijeme sve cesce me racunar nervira jer u nekim trenutcima nepodnoslivo sporo radi :crash:
Elem, primjetio sam da se to uglavnom desava kada je HDD opterecen, kad su velika ucitavanja, prebacivanja fajlova sa jedne na drugu particiju i sl.
Maloprije sam sa nerom pravio iso fajl, jedva sam mozilu otvorio, ucitava 2 min...
Dali je u pitanju HDD, polako odlazi u vjecna lovista ili je do windowsa, nekog podesavanja, ili nesto trece?
Isto tako kad skinem nesto veliko sa neta, nakon sto raspakuje, on ponovo pokaze da nesto kopira, to ubija racunar, ne mogu nista raditi... Procesor ne prelazi 50%, ma sta da radim, kada pakujem nesto u rar. on je na 30-50%, znaci li to da je na HDD-u usko grlo?
Evo maloprije kada sam kreirao iso kakvo je stanje:

i rezultati u HD Tune, koji su malo stariji:

Da dodam jos, inace kad nesto kopiram a jedne na drugu particiju, ne ide preko 30MB/s.
Hvala u naprijed na bilo kavoj pomoci i savjetu!:wave:
Elem, primjetio sam da se to uglavnom desava kada je HDD opterecen, kad su velika ucitavanja, prebacivanja fajlova sa jedne na drugu particiju i sl.
Maloprije sam sa nerom pravio iso fajl, jedva sam mozilu otvorio, ucitava 2 min...
Dali je u pitanju HDD, polako odlazi u vjecna lovista ili je do windowsa, nekog podesavanja, ili nesto trece?
Isto tako kad skinem nesto veliko sa neta, nakon sto raspakuje, on ponovo pokaze da nesto kopira, to ubija racunar, ne mogu nista raditi... Procesor ne prelazi 50%, ma sta da radim, kada pakujem nesto u rar. on je na 30-50%, znaci li to da je na HDD-u usko grlo?
Evo maloprije kada sam kreirao iso kakvo je stanje:

i rezultati u HD Tune, koji su malo stariji:

Da dodam jos, inace kad nesto kopiram a jedne na drugu particiju, ne ide preko 30MB/s.
Hvala u naprijed na bilo kavoj pomoci i savjetu!:wave: