Šta je novo?

Usluga pomoći na putu

te gluposti od 100-200 e resavajte sami brzo na licu mesta da ne gubite zivce i dane odmora.
Ja tu "glupost" od 200€ sam da rešim nisam mogao nikako.
Otišao dihtung ventil dekle plus, dihtung na vakuum pumpi, propišao ulje na sve sve strane.
Za tu "glupost" auto bio u servisu dva dana

Ne znam da li se desilo još nekom, za jedan auto su mi poslali na adresu novi ugovor ovi iz Atlasa, tj stari ističe sad za 10ak dana. Na svoju ruku. Zove me kurir i kaže "Imam za Vas paket iz Atlasa, otkup 10.300 din" , tako nešto. Veoma neprofesionalno od njih. Naravno, nisam preuzeo pošiljku. I ako plaćam za dva automobila, sad cu namerno da iskuliram do juna sledeće godine.

Mene
Ne znam da li se desilo još nekom, za jedan auto su mi poslali na adresu novi ugovor ovi iz Atlasa, tj stari ističe sad za 10ak dana. Na svoju ruku. Zove me kurir i kaže "Imam za Vas paket iz Atlasa, otkup 10.300 din" , tako nešto. Veoma neprofesionalno od njih. Naravno, nisam preuzeo pošiljku. I ako plaćam za dva automobila, sad cu namerno da iskuliram do juna sledeće godine.
Mene su uredno pozvali nekih mesec dana pred istek i pitali da li želim produženje. Moguće je da je i do operatera koji to radi, ko zna.

Ko je ispratio u temi priču u vezi sa refundacijom da li može ili ne kod Atlasa, evo i epiloga. Neposredno pre isteka roka od 30 dana koji su oni postavili za "rešavanje reklamacije", isplaćen mi je celokupan iznos troškova koji sam imao u Hrvatskoj u vezi sa sanacijom kvara, odnosno celokupan iznos troškova majstora koji je zamenio puknuto crevo interkulera. Iznos nije bio preterano visok, ali činjenica je da Atlas nije pravio nikakav problem i da je bilo upravo onako kako mi je rekla gospođa koja je bila operater na SOS broju Atlasa (platiš iz svog džepa popravku i tražiš refundaciju). Dakle, iako nije eksplicitno u skladu sa ugovorom, bez problema su mi refundirali troškove. Treba reći i da ja mislim da upravo i jeste u skladu sa ugovorom, ako se ugovor tumači ciljno. Ja sam izabrao da mi ne treba šlep, time sam njima uštedeo novac, ali sam ipak kvar otklonio pozivajući se na te odredbe o besplatnom otklanjanju kvara do 500 EUR. Očigledno je da u praksi ovo funkcioniše i da izlaze u susret klijentima. Na kraju dana pozitivno iskustvo sa Atlasom što se mene tiče.

Ja tu "glupost" od 200€ sam da rešim nisam mogao nikako.
Otišao dihtung ventil dekle plus, dihtung na vakuum pumpi, propišao ulje na sve sve strane.
Za tu "glupost" auto bio u servisu dva dana
Nisam ni milsio bukvalno sam da popravljas auto nego iz svog dzepa, sve ide mnogo brze a ostane ti sacuvana pomoc na putu

Pa sto oni ne plate tu popravku kad su takvi dzekovi. Nego ne plati ti pa cemo ti refundirati, mnogo su pametni. A verujem da je i kod tesle isto tako...hvala bogu nisu mi trebali

Sad vec pišeš gluposti. Dajem 80e da bi posle sam placao popravku i onda tražio pare nazad. Baš ozbiljno nema šta

Koliko može da bude blesav čovek da stavi porodicu u neispravan auto, pogotovo ako su to još mala deca, po ovim nenormalnim vremenskim uslovima i zaputi se na put od 600-1000km?
Plaćaš uslugu pomoći na putu 80e, gde piše popravka do 500e i ostali uslovi da ne nabrajamo sada, desi ti se kvar na takvom putu i ti u 21.veku(uplate idu skoro u trenutku) moraš da vadiš pare iz svog džepa da bi popravljao auto i da posle čekaš refundaciju.
Ne razumem kakvu logiku imate vi drugari, što toliko branite Atlas, jer ako se ništa ne desi u toku godinu dana Atlas ima čiatu zaradu na to. Zašto onda ne upotrebimo tu vašu logiku i samim tim ako korisnik nema ni jednu asistenciju u osiguranom periodu ne vrati jedno 30% osiguraniku. 😉

Pa realno platiš nešto pa onda na sve to radiš njihov posao (juriš majstora) i što je najveći crnjak ti njih kreditiraš svojim novcem što su oni preuzeli obavezu da urade.
Ako se i ove osiguravajuće kuće što osiguravaju od auto odgovornosti ugledaju na Atlas onda treba kada radiš evropski zapisnik da ti kažu "plati ti njemu štetu mi će ti vratimo pare". Nigde veze. Realno bi bilo da ako si već imao asistenciju u proteklih godinu dana za tebe paket bude skuplji, kao i kod polise.

Onda po toj logici uplatis 80e godisnje i ides na varijantu za svaki veci kvar neka mi snosi troskove Atlas, Tesla, ovaj onaj...fakticki oni ti odrzavaju auto, na tebi samo da menjas ulje/filtere.

I to se vrlo lako definiše ugovorom, tipa popravka od 500e radijus 100km od mesta registracije auta ne može, samo šlep i ćao. Pa ti sa tim večim kvarom ako si toliki madjioničar da uspeš da izadješ iz njega svaka ti čast.

Sad vec pišeš gluposti. Dajem 80e da bi posle sam placao popravku i onda tražio pare nazad. Baš ozbiljno nema šta
A ti onda sedi i čekaj par dana da preuzmeš auto, dok random majstoru na koga si naleteo legne novac koji atlas pošalje.
Nisam ni milsio bukvalno sam da popravljas auto nego iz svog dzepa, sve ide mnogo brze a ostane ti sacuvana pomoc na putu
Zašto bi davao 200e iz svog džepa, kada za uplacenih 8500 mogu oni da mu plate račun od 200e? I opet uplatiš novi paket za 6990 i imaš opet jednu asistenciju u inostranstvu. 8500+6990 je opet manje od, na primer, tih 200e.

Poslednja izmena:
Treba li da racunamo koliko ljudi je uplatilo pakete od 6000-10000 a koliko zatrazi asistenciju?

Prekinite da branite bukvalno sve na ovom svetu. Sto da uplacujem? Usluga se zove pomoc na putu sa asistencijom do 500e, nije ni bitna cifra. Kad se reklamira i zove sve moze. Samo ime kaze koja mu je svrha. Lako je utvrditi da li je zloupotreba ili ne. Dete bi provalilo.

Kakav neispravan auto sta lupetate vi? Da li znate koliko kvarova moze vozilo da ima a da ne mozete da sprecite i predvidite to? Ljudi odrzavaju kola, zato vidimo toliko novih kola na slepu.

Kao sto rece 21 vek, nisam usao u banku nekoliko godina, sve se resava za par minuta, ni za kredit se vise ne ide.

A neko treba da ti veruje na časnu pionirsku?
Šta me sprečava da u povratku sa mora sledeće godine na poslednjoj BS u Makedoniji stanem i kupim akumulator za 200 eura, a bez da neko može da proveri. Samo kažem auto stao, crkao akumulator, molim da odmah platite sve. A ne moram ni u Makedoniji, jer imam i paket za Srbiju. Taman pred istek paketa, bilo bi šteta da ne kupim dve gume o trošku Atlasa, zamenim akumulator, xenon sijalicu ili nešto peto. A ni BiH mi nije daleko.
Sve polise osiguranja, a i ovo je neka vrsta osiguranja se isplaćuju naknadno, a ne odmah.

Na kraju, ko još kreće na duži put sa rupom u novčaniku?

Dobro je da nisam sam... Svaka cast drugar grga svaka ti je ka' u njegoša

Nisi sam. Ima. Vas dvojica :)

Bilo bi suviše komplikovano da osiguranje na putu ima ugovor o saradnji sa baš svakim servisom u svakoj zabiti, gde bi osiguranik mogao da se zadesi.
Zamisli situaciju, servis otkloni kvar, osiguranje kaže pošaljite račun, oni pošalju, osiguranje sutradan ujutru pusti nalog za plaćanje, servis prekosutra ujutru vidi transakciju na izvodu i kaže, evo, primljena uplata, izvolite ključeve od automobila, srećan put. Dva-tri dana, bez da uhvati vikend, pa ne rade banke.

To je jedan od razloga, koji bi mogao korisniku osiguranja da bude bitan, zato platiš, voziš i čekaš refundaciju,...

I zdravstveno osiguranje vam funkcionise po istom principu, a te kuce su mnogo mnogo vece o Atlasa. Dok sa klinikama uglavnom imaju ugovore, lekove kupljene u apotekama moras sam da platis, pa posle da refundiras.

Neko napisa gore da uplate lezu istog momenta, sto nije tacno. Swift transakcije ka inostranstvu znaju da potraju i 24h, a jos ako uhvati vikend onda i duze.

Dobro, izvini, nije lajkovao 🙄

Sve se ovo svodi kao na ono pisanije u temi o zaštiti potrošača. Zato što smo mi korisnici takvi kakvi smo, onda i pružaoci usluga moraju da budu još gori i da se zaštite od svih mogućih i zapravo čak i nemogućih situacija.

Neko je kačio video snimak gde čovek poziva pomoć na putu, jer mu je auto stao na "javnoj saobraćajnici", koja se nalazi prekoputa adrese na kojoj stanuje. I još je ljut što mu to ne priznaju da se kvar desio na putu.

Ko neće da brine o svom vozilu, lepo uzme dugoročni rentacar,.... Ali i tu bi se pojavio neki pametnjaković da traži da mu dopunjavaju tečnost za brisače, a u sledećem koraku, zašto mu ne bi sipali i gorivo?!

Koliko može da bude blesav čovek da stavi porodicu u neispravan auto, pogotovo ako su to još mala deca, po ovim nenormalnim vremenskim uslovima i zaputi se na put od 600-1000km?
Plaćaš uslugu pomoći na putu 80e, gde piše popravka do 500e i ostali uslovi da ne nabrajamo sada, desi ti se kvar na takvom putu i ti u 21.veku(uplate idu skoro u trenutku) moraš da vadiš pare iz svog džepa da bi popravljao auto i da posle čekaš refundaciju.
Ne razumem kakvu logiku imate vi drugari, što toliko branite Atlas, jer ako se ništa ne desi u toku godinu dana Atlas ima čiatu zaradu na to. Zašto onda ne upotrebimo tu vašu logiku i samim tim ako korisnik nema ni jednu asistenciju u osiguranom periodu ne vrati jedno 30% osiguraniku. 😉
Nemam zašto da branim Atlas, niti bilo koju firmu koja se bavi ovom uslugom, samo sam preneo svoje iskustvo. Meni je bilo mnogo lakše da uradim ovako i da ne čekam nikog da dođe, odšlepa me, plati ili bilo šta. Nije mi rečeno da to ne može, u smislu da ne može ovako kako ste vi rekli, da oni sve plate, doduše to nisam ni tražio. Imajući u vidu da je vrlo mali procenat "iskorišćenih paketa" uveren sam da bi izašli u susret i da oni plate jer im se i to isplati. Njima je zadovoljan klijent koji je iskoristio paket imperativ ili bi bar tako trebalo da bude. Ukoliko ste nesigurni šta tačno oni nude, možda je pametno pitati ih eksplicitno šta se dešava u tom i tom slučaju. Opet kažem, ja sam dobio upravo ono što mi je trebalo, sa najmanje moguće cimanja.

Poslednja izmena:
Pisao sam već o mom iskustvu sa Atlasom i kvaru koji se dogodio na putu ka moru. Šlep do Sofije, popravka auta i prenoćište u hotelu, za nas dvoje. Šlep nisam platio, za hotel i popravku su mi rekli da platim pa će mi refundirati. Pre dva dana mi je, od strane Atlasa, uplaćen novac za popravku i prenoćište u hotelu. Popravka oko 275 evra i hotel 55 evra. Čekao sam, manje od mesec dana. Verujem da bi elegantnije i lakše bilo da oni između sebe regulišu, da ne mora ništa da se plati, ali, nažalost, očigledno, to tako ne funkcioniše. Kada mi se desio kvar, kontaktirao sam Atlas, a oni su mi prosledili broj slovenačke službe koja u saradnji sa njima pokriva Evropu. Slovenci su dalje kontaktirali Bugare.

A to neverovatno povoljna cena 😅
Otac je od raznja kod sokobanje do vrsca platio slep skoro 300e pa ti vidi to njihovo povoljno. Pa onda skupa pomoc na putu... Skupa je kad ti se nista ne desi a jeftina kad je potreban slep
Za cca 230km koliko ima između Ražnja i Vršca, a uzimajući u obzir da računaju km u oba pravca, ovo je dobra cena. Bivši kolega je u julu platio 650€ za relaciju Skoplje -Beograd npr.
Па чекај, шта плаћамо онда? Стане ми ауто у Грчкој негде на аутопуту нпр., ја их позовем, а они ми кажу види снађи се, нађи неког, плати мајстора, рефундираћемо ми трошкове када се вратиш.
Управо зато сам и платио помоћ, ако ми затреба да организују неког партнера и да ми тај дође у што краћем року и помогне ми.
То да ли би било скупље и не, па хајде да видимо колики је проценат оних који су уплатили у односу на оне који су тражили помоћ. Слабо се нису ус*али од пара.
Na ulazu u svaku zemlju dobijete sms gde lepo piše i broj koji možete pozvati za pomoć na putu. Naravno da uvek imate koga da pozovete i koga da pitate.
Fora je samo ko će to da plati.

Meni se pre neko veče desio peh u povratku iz Grčke, kod Aleksinca mi na autoputu izleti ker i razbije ceo prednji deo.
Zvao Atlas iako nemam kod njih paket, odma su mi poslali par brojeva od partnera u blizini, čovek je došao u toku od 10 minuta.
Odlucio sam se za slep do Sremske Mitrovice, koštalo je 50000 din.

Verujem da bi bilo isto i da sam imao paket samo što ništa ne bih platio.

Da, na auto putu. Bila noc 3h ujutru, kiša pljušti, žena i dete na zadnjem sedištu u zaustavnoj traci i u trenutku odlučim da ne rizikujem njihove živote i odma zvao slepu da nas sklanja sa puta što pre.
Samo mi prošli kroz glavu snimci gde ludaci se zakucaju u auto u zaustavnoj i pobiju nedužne ljude, a još uslovi bili loši plus očigledno kerova ima, neko da pokuša ga da izbegne i eto nesreće.

Tako da ne mogu nikakvu odštetu da tražim, ali eto da znate za ubuduće da ako vam bilo šta izleti na AP (životinja) trebate zvati policiju da napravi uvidjaj i onda tužite puteve Srbije i dobijate ih 100%.
I posebno obratite pažnju na AP kod Aleksinca jer koliko sam googlao 90% sličnih situacija se dešava bas tamo. Očigledno je ograda uništena ili sta vec čim toliki kerovi izleću tamo, a nadležne ocigledno ne zanima da rešavaju.

• Like
Reagovanja: M J
Jel ima tu bese neki znak za divljac ili posle toga da ne bude nisi se prilagodio uslovima na putu?
Jel si napisao 50k dinara te kostao slep?
Jel to auto nije u voznom stanju ?

Da, na auto putu. Bila noc 3h ujutru, kiša pljušti, žena i dete na zadnjem sedištu u zaustavnoj traci i u trenutku odlučim da ne rizikujem njihove živote i odma zvao slepu da nas sklanja sa puta što pre.
Samo mi prošli kroz glavu snimci gde ludaci se zakucaju u auto u zaustavnoj i pobiju nedužne ljude, a još uslovi bili loši plus očigledno kerova ima, neko da pokuša ga da izbegne i eto nesreće.

Tako da ne mogu nikakvu odštetu da tražim, ali eto da znate za ubuduće da ako vam bilo šta izleti na AP (životinja) trebate zvati policiju da napravi uvidjaj i onda tužite puteve Srbije i dobijate ih 100%.
I posebno obratite pažnju na AP kod Aleksinca jer koliko sam googlao 90% sličnih situacija se dešava bas tamo. Očigledno je ograda uništena ili sta vec čim toliki kerovi izleću tamo, a nadležne ocigledno ne zanima da rešavaju.
Kako meni sad u ponedeljak oko podneva neki debil sa C5 promašio skretanje i ladno se okreće na autoputu da se vrati u uključenje. Ja mu sviram i centriram da prodjem ispred njega kad debil kreće i ne znam ni sam kako sam se proteo i izbegao udes ...

Nazad
Vrh Dno