Šta je novo?

Uskrsnja jaja...ali u programima

Matthias

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2001
Poena
649
Praznici tu, pa ajmo nesto vezano za to.
Recite koji su po vama najbolji "eastern egg"-ovi i u kojim programima (mozda ima i u igrama?)?
Posto cak i mali programi reda stotinjak kilobajta kao utorrent imaju ovako nesto (Help->About->pa pritisnite slovo T), sigurno da i vecina ostalih programa ima nesto interesantno. Zanima me imaju li TC,WinAmp,Firefox i ostali popularni programi ovakava iznenadjenja.

Za Firefox: ukucajte about:mozilla u address baru. Inače poseta toj strani iz IE-a 5.x će rezultovati BSOD-om :)

kole89 je napisao(la):
Za Firefox: ukucajte about:mozilla u address baru. Inače poseta toj strani iz IE-a 5.x će rezultovati BSOD-om :)

Pa nije mi se pojavio BSOD, samo je browser poplaveo...?

***, ja sam čuo da je BSOD (nisam proverio), ali je i dalje dobra fora :)

Meni kaze ovo "Action canceled"...

Hehe, dobra fora.

And so at last the beast fell and the unbelievers rejoiced.
But all was not lost, for from the ash rose a great bird.
The bird gazed down upon the unbelievers and cast fire
and thunder upon them. For the beast had been
reborn with its strength renewed, and the
followers of Mammon cowered in horror.

from The Book of Mozilla, 7:15

E pojavio mi se BOSD 2 puta danas, da nije do toga, ne zaj***vam se!!!

Mene je najviše zasmejao jedan eastern egg u igri Fallout 2. Ako imaš visok language skill jedan od lidera vault-a će ti u razgovoru reći da su upravo proterali nekoliko otpadnika, na čelu sa zlim Majanovskim, ili kako se već zvaše.
Posle sam na netu video da je taj lik glavni idejni kreator Fallout-a. On je sa još dva čoveka napustio kuću koja je razvila Fallout i osnovao Troika Games koja je i izdala Fallout 2.

Midgard je napisao(la):
E pojavio mi se BOSD 2 puta danas, da nije do toga, ne zaj***vam se!!!

Blue Screen Of Death (BSOD)

morbius je napisao(la):
Mene je najviše zasmejao jedan eastern egg u igri Fallout 2.

u kecu kad obuces odoru koju nose svestenici i udjes u hram, u jednoj od prostorija sretnes tipa i u ponudjenim odgovorima ti se pojavi:
- See you later aligator...
na sta on odgovara - after a while crocodile...

igra je puna gegova tog tipa

Poslednja izmena:
Vrh Dno