Šta je novo?

Usijani PCB na Chaintech 6600GT

[=PEX=]

Čuven
Učlanjen(a)
23.03.2004
Poena
619
Nabavio sam Chaintech 6600GT AGP@585-1285 (za sada ;)). E, sad, vec posle 10ak minuta intenzivnog rada, zadnja strana PCBa (kontra od GPUa i mem. cipova) postaje toliko vruca da prsti, bukvalno, ne mogu da se drze vise od 2-3 sekunde na njoj :mad: . Naponska jedinica je prilicno vruca, ali ne toliko, dok je sam kuler gotovo hladan. Kuciste je otvoreno, kartica je rock-stable.

Da li je ovo (relativno) normalno pojava za ove kartice ili treba da pocne da me zabrinjava?

ako radi stabilno onda nemas sta da brines. u svakom slucaju ti savetujem da skines cooler sa kartice i promenis pastu, ako su je uopste stavili u fabrici. :) kuler nikako ne bi trebao da bude hladan, garant nema paste ili lose lezi na gpu.

Tvoju karticu grije HSI bridge, on je taj koji pravi frku... :bottle:
Moja 6600GT TOP 550/1100 po defaultu pa se greje...
Na sajtu www.digit-life.com mozes videti detalje...

...just look at this horror! The core temperature exceeds 90 degrees! That's the fault of the HSI bridge, which overheats the PCB and channels the heat to the core as well. The card is quite stable though. But you should keep in mind that additional fans must be installed in PC cases with such cards!

Vrh Dno