Šta je novo?

USB

Srle22

Slavan
Učlanjen(a)
24.11.2012
Poena
225
Nadam se da nisam pogresio mesto za ovo pitanje. Naime, primetio sam da na nekim racunarima USB port ima napona i kada je racunar ugasen (mogu preko USB kabla da punim telefon), dok kod nekih racunara sa gasenjem racunara nestaje struje i na USB portovima. Kako se ovo podesava? Hardverski ili softverski? Ukoliko se uopste moze podesavati od strane korisnika. Ovo me interesuje jer nameravamda kupim Logitech wireless tastaturu i misa koji se pune preko USB kabla pa bi mi bilo potrebno da USB ima struju i kada je komp iskljucen, sto kod mene nije slucaj. Hvala unapred za svaki koristan savet.

Neke imaju slučajno a neke namerno. Evo jedan stari 478 stalno svetli miš i kada je komp ugašen. Moja Gigabyte ima to samo na USB3 i ako je tako namešteno u BIOSu.

Ne nadjoh nikakvu opciju u BIOS-u koja bi licila da resava ovaj problem.....doduse nisam bas nesto vican ovim stvarima a i ne bih zeleo da nesto poremetim u Bios-u. ima li neko ideju gde bi takva opcija mogla biti i kako je formulisana? Maticna ploca je AMD MSI 760GM-P21 (FX) a OS Win7. Ne znam da li mozda negde u Windowsu postoji takvo neko podesavanje?

Hvala, probacu da instaliram ovaj program, mada mi se cini da nije predvidjen za moju ploču. Ali probacu svakako

Pogledao sam specifikaciju ploce, i pise na sajtu da podrzava....

Pa na kućište naprijed imaš usb portove. Jedan od njih je crven i na njega možeš da puniš mob i dok je komp ugašen.

Ja imam dva USB porta na prednjoj strani kucista i ni jedan nije crven......oba su bela. U cemu je specificnost tog crvenog.....Pazi, na starom kompu imam 2 USB-a napred i dva pozadi, svi su beli, i svi rade i kada je komp iskljucen.....

Ne verujem da su mislili na boju USB konektora na kućištu. Odkud bi oni znali koje boje su oni na njemu? Verovatno se odnosi na boju konektora na samoj ploči. Evo sada pogledah na uputstvima za tvoju ploču. Konektori za prednji USB su :
JUSB! i JUSB2. Taj podatak se nalazi na strani 20 uputstva za ploču i lepo kaže zašta je. Verovatno je crvena plastika ili neko obeležje na njegovom podnožju.
Ako slučajno nisi dobio manual za tu ploču, možeš da je skineš ovde :
http://www.msi.com/product/mb/760GM-P21--FX-.html#/?div=Manual

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno