Šta je novo?

Periferni uređaji USB zvucna (DAC) ?

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

nidzakv

Slavan
Učlanjen(a)
19.06.2012
Poena
475
Moja oprema  
Laptop
Legion 5 pro
Mobilni telefon
S21 Ultra
Steam
esknikola
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Presao sam skoro sa desktop Sound Blaster Z na integrisanu zvucnu na laptopu. Znate i sami kako to izgleda. Treba mi USB alternativa, moze USB-A ili type-C. Nesto sto mi se svidja, i deluje prosto je Fiio Q3. Cena do 20k okvirno, naravno sto manje to bolje. Najvise bih voleo nesto bez SW-a ako postoji. Bitno mi je takodje da ima i headphone AMP..

Hvala.

iFi Zen DAC V2, 24k din. u 4A prodavnici, na KP je za 20€ jeftiniji (postoji i jeftiniji Zen Blue ali to je ipak drugačiji uređaj, BT DAC, bez pojačala za slušalice, pa da ih ne pomešaš pri pretazi).
Malo je bolji od Q3 i više prilagođen za upotrebu uz laptop, nema bateriju ali se napaja preko USB-a. Q3 je zamišljen kao portable DAC/AMP (za tablete, telefone) i ima bateriju, ali ako ti prenosivost i baterija nisu bitni, onda je Zen logičan izbor, sjajna sprava u skoro svakom smislu.

https://www.whathifi.com/reviews/ifi-zen-dac-v2
https://hifitrends.com/2021/06/01/i...-a-remarkable-dac-amp-combo-gets-even-better/

Hvala, ulazi u uzi izbor. Sta mislis o Creative eksternim varijantama?

Presao sam skoro sa desktop Sound Blaster Z na integrisanu zvucnu na laptopu. Znate i sami kako to izgleda. Treba mi USB alternativa, moze USB-A ili type-C. Nesto sto mi se svidja, i deluje prosto je Fiio Q3. Cena do 20k okvirno, naravno sto manje to bolje. Najvise bih voleo nesto bez SW-a ako postoji. Bitno mi je takodje da ima i headphone AMP..

Hvala.
Предлажем ти једно старо појачало. Мени лепо ради, лепо се прикључује на лаптоп. Примарно је намењено за грамофон али можеш шта хоћеш да прикључујеш на њега. Нпр ja имам Sansui појачало.

Ne vidim svrhu korišćenja audio interfejsa ili nekog retro pojačala, ne samo u ovom slučaju nego za 99% casual laptop korisnika.
Jasno je da su to dobri uređaji ali Zen V2 je bolji i praktičniji u ovom slučaju, provereno jedan od najboljih DAC/AMP (sa USB napajanjem) za taj novac. Vrhunska izrada i bass boost funkcija su samo bonus na sve to.
Slično važi i za Creative SBX G6, s tim što je (zbog unikatnih hw/sw funkcija) više usmeren na gaming segment.

U3 je baš slab i neisplativ model, zvučno malo lošiji čak i od jeftine Xonar DG/X karte. Jedina prednost su kompaktne dimenzije i USB konekcija, ali za taj novac Kinezi nude bolje DAC/AMP, od Lusya do skupljih modela.
Npr. Lusya je rang 3x skupljeg Dragonfly Black modela, tako da tu U3 nema šta da traži. Nije to loš proizvod već je godinama neisplativ pored ovakve konkurencije. Na kraju, pokretač teme je ''krenuo'' sa budžetom koji je dovoljan za Zen DAC V2 sa KP, pa nema smisla da uzima najjeftiniji i odavno prevaziđeni Asus U3. Mada, ja bih dodao jos malo novca i kupio Zen V2 u nekoj od domaćih prodavnica, čisto zbog garancije.

Ima podosta modela, a potreban mi je najprostiji da bocnem u usb, ili usb c, a u njega zvunike (aux), i 3.5mm slusalice. Svakako cu u narednim danima da pregledam recenzije na hifi forumima i na YT.. Ne znam da li mi treba generalno ovako skupa oprema jer se kace Solo 9c, koje i nisu bas merilo kvaliteta zvuka..

taj Sound BlasterX G1 je predviđen za slušalice, prema datom opisu

Nazad
Vrh Dno