budababa
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 16.09.2012
- Poena
- 180
Da bi se rešio mrežnog kabla koji mi prolazi kroz celu sobu, naručio sam preko AliExpress-a USB donglicu za WiFi, i to:
www.aliexpress.com
Međutim, maksimalna download brzina koju uspevam da izvučem i na 2,4GHz i na 5GHz je oko 45Mbit/s. Upload, sa druge strane, istera maksimum od 25Mbit/s. Adapter je Realtek 8811CU. Da li je problem softverske prirode (a probao sam update drajvera, menjao kanale u oba opsega, probao sve cake koje sam uspeo da pokupim na YT...) ili sam jednostavno uzeo bofl robu? Šta bih još mogao da probam da povećam DL brzinu, i šta bi mi bila bolja alternativa da isteram barem 100-150Mbit/s?
P.S. Isprobao sam i drugu donglu koja ima antenu, isti je rezultat.
4.65US $ 30% OFF|Wireless Usb Wifi Adapter 600mbps Wi Fi Dongle Pc Network Card Dual Band Wifi 5 Ghz Adapter Lan Usb Ethernet Receiver - Network Cards - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
Međutim, maksimalna download brzina koju uspevam da izvučem i na 2,4GHz i na 5GHz je oko 45Mbit/s. Upload, sa druge strane, istera maksimum od 25Mbit/s. Adapter je Realtek 8811CU. Da li je problem softverske prirode (a probao sam update drajvera, menjao kanale u oba opsega, probao sve cake koje sam uspeo da pokupim na YT...) ili sam jednostavno uzeo bofl robu? Šta bih još mogao da probam da povećam DL brzinu, i šta bi mi bila bolja alternativa da isteram barem 100-150Mbit/s?
P.S. Isprobao sam i drugu donglu koja ima antenu, isti je rezultat.