Šta je novo?

Periferni uređaji USB Type C Docking Station ili Monitor sa Type C Hub-om

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

jonesba

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
320
Pozdrav društvo ,

Trebala bi mi pomoć pošto stvarno ne mogu da se snađem :) Šta je pametnija kupovina , da li neko ima iskustva itd.

Ovako generalno bi mi trebao USB Type C docking station sledećih karakteristika:

Da ima minimalno: 1 HDMI , 1 RJ45 , 3 USB , i da ima PD od 100W pošto bi trebao da puni laptop preko njegovog izlaza.
VIđao sam dosta raznih po sajtovima , ali se plašim da dam skoro 100e za nepoznatu teritoriju , vidim da ih ima dosta OEM tj isti dock sa različitim stikerima.Negde kažu radi HDMI negde ne , ne mogu svi uređaji odjednom itd itd.

Pa bi mi značilo ako neko ima sličnu napravicu , da može da se nabavi kod nas da mi preporuči.

U svojoj potrazi na benchu naišao sam na temu da neki koriste i monitor koji ima Type C dock sa svim potrebim stvarima koje meni trebaju.E sad ne znam koji od tih monitora propušta 100W ili makar približno na Type C .

Svaka pomoć i sugestija je dobrodošla :) Do sada sam koristio HP Docking station ali za moj matori HP 2570P koji savršeno radi , ima sve što treba ali današnji laptopovi nema dedicated port replikator na sebi , nego sve ide preko USB Type C konektora :)

Istu dilemu sam imao i na kraju uzeo ThinkPad USB-C Dock Gen 2 jer sam hteo da imam slobodu pri izboru monitora.

Još jedna preporuka za ThinkPad USB-C Dock Gen 2, koristimo ih u firmi i u poslednje 2 godine od kako ih koristimo nije bilo problema sa njima.
Da li si siguran da ti treba 100W PD Output? ThinkPad dock ima 60W, što je dovoljno za većinu laptopova.

Moze li preporuka za neki dock koji paše na ThinkPad L14 sa amd ryzen 5, napajanje je preko usb-c? A da u isto vreme bude kompatibilan i sa Lenovo ideapad 3 17 alc06 koji ima napajanje preko obicnog dc connectora?

Još jedna preporuka za ThinkPad USB-C Dock Gen 2, koristimo ih u firmi i u poslednje 2 godine od kako ih koristimo nije bilo problema sa njima.
Da li si siguran da ti treba 100W PD Output? ThinkPad dock ima 60W, što je dovoljno za većinu laptopova.

Imam GPD Win Max 2 :) , vidim da mu je punjač od 100W pa zbog toga gledam da mi PD passthrough bude 100W ili makar približno.

E sad koliko sam čitao mnogi od ovih kineskih Type C iako koštaju i po 100nak evra , u 1080P rezoluciji preko USB Type C daju samo 60hz.A imam monitor kući na 144hz :) Jes da neću isterati tih 144 FPS ali ono nekako mi ... Takođe za istu cenu lako se desi da prođe i neki 10/100 Lan što mi je danas apsurd :D

Ovaj Lenovo mi se čini kao pun pogodak za firmu , a za kući ću izgleda morati bez Docking-a.Doduše kući je to samo HDMI i 3 USB-a , kačim se preko WiFi ( ima odličan WiFi )

Da li bi mogao neki link do domaće prodavnice za ovaj Lenovo? Može na PM :)

Kod mene je na taj Lenovo Dock povezano: 2K monitor (144Hz) + 2K monitor (60Hz) + Gbit LAN. I sve radi bez problema.

Ne bih znao koju prodavnicu da preporučim, mi smo nabavili preko Lenovo partnera a oni ne rade sa fizičkim licima.

Nazad
Vrh Dno