Šta je novo?

USB problem...

Jova

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
309
Ploča je A7N8x-e deluxe, a OS win98me.
Prvo stavljanje je u redu, windows prepozna USB disk i da mu slovo F:
Zatim regularno odjavim disk, izvučem ga i ponovo stavim. (nemoj da se smejete)
Na žalost, windows više ne konstatuje disk ni u jednom portu, sve dok se
ponovo ne resetuje, kada ga opet vidi samo prvi put.
Šta bi mogao da bude problem?

Windows, on ti pravi probleme.Da imas XP (ili neki dodatak za Win98) sigurno bi radeo lepo.
Ja imam Samsung USB flash i na svakoj 98-ici ista stvar.

Poslednja izmena:
I ja imam slican problem... razlika je samo u tome sto meni to "vidjenje prvo put" traje svega 10 sekundi... Ako ti bar nemas vazne podatke na USB-u probaj da ga formatiras!
Prvi put kada ga stavis.. ides desni klik i format... mozda ti to pomogne!

bokicca je napisao(la):
I ja imam slican problem... razlika je samo u tome sto meni to "vidjenje prvo put" traje svega 10 sekundi... Ako ti bar nemas vazne podatke na USB-u probaj da ga formatiras!
Prvi put kada ga stavis.. ides desni klik i format... mozda ti to pomogne!
Neeeeeeeee.Nemoj da ti je palo na pamet da formatiras flash disk.Mozes samo quick erase ali full nikako.Ja sam tako zeznuo jedan flash, a moj ortak MSI Mega Stick (mozes da zamislis koja steta).Prepolovices mu memoriju tako.
@ Bokicca.Nemoj da dajes takve savete, pazi malo.I kako mislis da formatiras elektronsku memoriju, nije ti to hard drajv.Iskoristi logiku.
Iskreno se nadam da sam spasio stvar na vreme. :mad:

Poslednja izmena:
Zahvaljujem na pomoći. Nisam formatirao disk. Dobio sam savet od nekih ljudi da je u pitanju loša ploča. Nameravam da je zamenim sa MSI K7N2 Delta2-LSR, za koju se nadam da će raditi kako treba. Napominjem da postoje mapirani diskovi, za koje neko tvrdi da mogu da utiču na prijavljivanje USB-a i dodeljivanje slovne oznake. Nije moj izbor win98me. Da li postoji neki update za njega za USB 2.0?

Mene su tako savetovali...kada sam postavila slicno pitanje! Jedini razlog zasto to nisam uradila je taj sto na Flash-u imam vazne podatke!

Wolfman je napisao(la):
Neeeeeeeee.Nemoj da ti je palo na pamet da formatiras flash disk.Mozes samo quick erase ali full nikako.Ja sam tako zeznuo jedan flash, a moj ortak MSI Mega Stick (mozes da zamislis koja steta).Prepolovices mu memoriju tako.
@ Bokicca.Nemoj da dajes takve savete, pazi malo.I kako mislis da formatiras elektronsku memoriju, nije ti to hard drajv.Iskoristi logiku.
Iskreno se nadam da sam spasio stvar na vreme. :mad:

Alo bre prijatelju, edukuj se malo pre nego sto pocnes da napusavas druge.

http://www.barudan.com/service/kbarticles/kb01025.htm
http://www.videologic.com/Support/kb.asp?FAQ=179&Product=VL-60715
http://www.skilton.net/5mx/format.htm
http://www.fujiusbdrive.com/generalfaq.asp#faq11

Ovi linkovi gore navode da je moguce, pa u nekim situacijama i pozeljno (zavisno od potreba) formatirati USB odnosno memorijske kartice.

Sad, da li smes da formatiras iz Windowsa ili samo pomocu programa koji je stigao/trebao da stigne uz USB to zavisi od toga u kom file sistemu je radjen USB. Zbog toga moze da se desi da "izgubis" pola kapaciteta i sl. Ja sam do sada formatirao gomilu USB flash diskova i raznih kartica (CF, SD, MMC i sl) iz Windowsa. USB diskovi su uglavnom bili noviji (USB 2.0) i apsolutno nikakvih problema nisam imao ni sa njima ni sa karticama. Cesto moras da odradis format kada se USB iscupa pre vremena iz racunara ili se desi greska iz bilo kog razloga. A kao sto moze da se formatira, tako mogu da se povrate podaci, kao sa hard diska. To sam do sada radio 50-ak puta, uvek uspesno. Tako da tvoja prica ne pije bas vodu u 100% slucajeva, odnosno sve zavisi od toga za koji file sistem je pravljen USB ili memorijska kartica.

Sto se tice tvog USB-a i ortakovog Mega Stick, probajte da formatirate uredjaje programima preporucenim od strane proizvodjaca.

Link ka MSI-evom site-u gde se spominje formatiranje istog:
http://www.msi.com.tw/program/servi...detail.php?L_kind=6&UID=485&NA=MEGA Stick 128

Pozdrav,
Doggy

Vala bash, evo i mene moj USB poche da zeza pre dva dana. Vidi ga OS, al neda-neche da brishe fajlove koji su na njemu i neche nista da se kopira ni na njega ni sa njega.

Resenje:

Odoh u DOS mod i uradih chkdsk/f i odgovorih mu na jedno lako pitanje i sada USB radi O.K. kao i pre.

BTW Ovo shto sam napisao nioje u direktnoj veezi sa osnovnim pitanjem ,ali ovo je jedno moje iskustvo koje che mozda nekome da pomogne, ako ga zadesi slichan problem.

Poslednja izmena:
Quote:
Originally Posted by Wolfman
Iskreno se nadam da sam spasio stvar na vreme.

Alo bre prijatelju, edukuj se malo pre nego sto pocnes da napusavas druge.

Thanks Doggy!

Inace ja jos uvek nisam formatirala svoj USB.. niti sam ga na drugi nacin popravila...
Imam SanDisk(256mb) sa bitnim podacima na njemu. Komp ga primecuje prvih 10 sekundi i onda nista, kao da nije prikljucen... Ako ga formatiram da li ima nacin da povratim izgubljene podatke?

Nazad
Vrh Dno