Šta je novo?

USB-ovi crkli posle udara groma

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
Drugar mi je doneo laptop na kojem su posle udara groma crkli USB-ovi i LAN ( verovatno su crkli i chitach kartica i Firewire ali ih nisam ispitao i to mi je nevazno ).
U pitanju je MSI L710X. E on je sad kupio PCMCIA to LAN karticu i reshio pitanje LAN-a. Ta kartica se bode u donji slot i poshto se uopshte nerazumem u laptopove pretpostavljam da je to PCMCIA I slot.
Moje pitanje je dali postoji USB kartica koji se bode u gornji slot ( PCMCIA II ?? ) poshto je on nekako drugachiji tj uzi. I koliko otprilike koshta ta kartica i gde ima da se kupi u NS ??

I jel OK baterija ako traje oko 1h i 45 min prilikom gledanja filma s obzirom na 17" ekran ??

:wave:

A za shto onda sluzi onaj drugi slot ?? On pochinje isto kao PCMCIA slot ali se pri kraju suzava.

Reci drugaru da pokusa da ugasi laptop, izvadi bateriju i napajanje, saceka malo (1-2 min) i vrati sve to nazad i proveri da li mu USB radi.

Reci drugaru da pokusa da ugasi laptop, izvadi bateriju i napajanje, saceka malo (1-2 min) i vrati sve to nazad i proveri da li mu USB radi.

Probao sam i nevredi. Izvadio sam bateriju za napajnje i iskljucio iz struje. Jedino neznam gde se nalazi baterija za BIOS ako i tu treba izvaditi. A drugara da pitam nevredi poshto on sigurno nezna. :) Kad se ubode flash u USB, win ispishe: USB device not recognized, One of the USB devices attachet to this computer has malfuncioned, and windows does not recognize it. Naravno flash je ispravan i bez problema radi na drugum kompu. I ovo ispishe samo ako se flash ubode u jedan slot sa desne strane. Ona druga dva na levoj strani nedaju ama bash nikakve znake.

Mrezna takodje nedaje znake zivota: normalno ona postoji u network connections ali kad se ubode kabl nishta se nedeshava. Stalno pishe network cable is unpluged.

Problem je zaobidjen ( nije reshen :) ) kupovinom PCMCIA USB kartice.
Jedino sad treba da nabavim USB to LAN adapter da mogu da umrezim taj lap sa desktop PC-jem. Video sam u PIN-u taj adapter ali je koshtao 1600 shto mi je preskupo... ako neko zna gde u NS ima jeftiniji taj adapter nek napishe. THX

:wave:

Poslednja izmena:
Ako je samo lan pokvaren, a wifi citav jedna od opcija je i da ubacis wifi karticu, usb wifi ili zakacis ap na kompjuter.

Izgleda da nisu crkli samo USB-ovi i LAN. Reinstalirao sam sistem a PC je pocheo da zapucavao prilikom surfovanja, gledanja filmova i chak i u IDLE pa sam skontao da je memorija i testirao sam najpre jedan a onda drugi modul ( lap ima 2x512 ) i ispostavilo se da su oba ispravna samo shto je otishao jedan slot na plochi.
Pitanje: koliko maximalno podrzava ovaj lap po slotu ?? Pretpostavljam da je 2Gb ukupno odnosno 1GB po slotu ali ipak da pitam...

Nazad
Vrh Dno