Šta je novo?

usb mis i Windows XP

• Začetnik teme Začetnik teme Swiper
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
785
Imam WinXP i danas kada sam pokusao da stavim usb misa primetio sam da uopste nije instaliran usb kontroler... Nisam uspeo da ga instaliram pomocu drivera za plocu niti pomocu instalacionog diska XP a ni Windows Update nije pomogao... ajde neko reshenje 🙂
A da... nemam Service Pack za XP .. da nije mozda zbog toga ? Ako je do toga da li ima neko drugo reshenje jer imam lossa iskustva sa doticnim

Pogledaj u BIOSu opciju USB mouse i stavi na enable.

I us ovo sto rece Laza, ako kojim slucajem imas plocu na bazi VIA 8235/8237 chipseta (npr. kt333, kt400x) onda ti treba za microsoftov usb2.0 patch koji se nalazi u sp1, i VIA usb2.0 patch za winxp+sp1. E sad, koliko se secam, i bez ovih patcheva ti bi mogao da instaliras misa (ako je usb aktiviran u biosu) samo bi usb bio 1.1 a ne 2.0, tako da to verovatno nije problem. Bice da je setovanje u biosu. Koja je ploca?

Nije VIA chipset... plocha je Epox 8rda+

Ovo dole pise na epoxovoj knowledge base za 8rda+

IDE and USB issues installing Nvidia drivers
Windows XP note:
"Windows XP users must install Service Pack 1 prior to attempting to install this package. Failure to do so will result in the inability to support USB 2.0 and NVIDIA IDE drivers."
http://www.nvidia.com/view.asp?IO=nforce_udp_winxp_2.00

All Windows note:
"USB keyboards and/or mice will be disabled during the installation of this package. Please connect PS2 devices before starting the installation process."
http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp

A i da dodam da SP1 NE SME nikako da pravi probleme - ako pravi to znaci da nesto nije u redu bilo sa instalacijom Windows-a bilo sa hardverom, pa mislim da ti je bolje da prvo to razresis.

Mada...SP1 ima samo veze sa podrskom za USB 2, trebalo bi da radi i bez njega, u Device Manageru ti se vidi samo da imas problem sa USB 2, otvori onu poslednju stavku gde su obicni USB pa vidi sta se tu desava.

pravi mi neke cudne probleme... konkretno nece da mi cuva stranice sa jednog sajta kao *.mht a to mi treba za svakodnevni rad... o tome je bilo reci tj vec sam postavljao topic pre mesec-dva i nije niko zna da mi kaze zbog chega je... Provalio sam sam da kada ne instaliram SP1 takvih problema nemam

Pa dobro, jesi li probao moj savet?

jesam, sve sto se tice USB=a je stoji na enable... ne znam uopste do cega je ...

Instalirao sam evo ponovo Windows XP i stavio drivere 3.13 za plocu i opet ista stvar... kod druga koji ima neku MSI plocu sa istim Windowsom XP bez ikakvih drivera dodatnih sem za plocu radi kako treba... znaci do tih drivera za plocu je a ne za Win koliko mogu da provalim... :eye:

Imam istu plocu i takodje USB mis, nemam nikakvih problema, mis je inace USB opticki DTK, a winXP ga nalazi kao logitech! Koliko se ja secam nista nisam dirao u BIOS-u. Probaj da stavis drivere sa cd-a koji si dobio uz plocu! Pozdrav

zzile je napisao(la):
Imam istu plocu i takodje USB mis, nemam nikakvih problema, mis je inace USB opticki DTK, a winXP ga nalazi kao logitech! Koliko se ja secam nista nisam dirao u BIOS-u. Probaj da stavis drivere sa cd-a koji si dobio uz plocu! Pozdrav

Sa Service Packom ili bez ?

Trenutno imam instaliran SP1, ali secam se dobro da nisam imao SP kad sam kupio i prikljucivao ovaj USB mis! On ga je sam automatski instalirao i radi bez problema. Ja se nesto secam kad sam skidao neke novo drajvere sa epoxovog sajta, da sam imao problema, tj. pokrenem instalaciju i on mi prijaljuje neke greske tipa gresak pri download-u. I od tada ja nisam nista dirao, samo sam skidao bios i to je to, i meni ploca radi super, ja sam prezadovoljan. A ovo za SP1 ne bi trebalo da ima veze, jer ti on USB nalazi pri instalaciji DRV sa cd (uz plocu sto si dobio) i kaze da ce biti u funkciji tek kad se insalira SP1, to nema veze sa tvojim USB jer je to USB 2.0, tako da bi to trebalo da ti radi i bez SP.

:wave; Pozdrav

Nazad
Vrh Dno