Šta je novo?

USB mis(evi) ne rade Windows XP

DejacNS

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2008
Poena
302
Strasno glup problem!!!!
Kada se podigne XP utaknem mis u USB port i windows ga skonta i mis proradi na par sekundi dok XP ne zavrsi instalaciju drivera. Pre nego sto izbaci dole poruku "New hardware is instaled and ready to use" mis vise ne reaguje.

Probao sam da ga kacim na sve USB portove na MB i na FrontUSB i probao sam vise razlicitih USB mishova i uvek je isti problem. PS2 mis radi bez problema. Mis je radio normalno na USBu juce,a u medjuvremenu sam racunar cistio od prasine i kada sam ga vratio ne radi USB Mis. (radim u servisu racunara, imam iskustva sa tim, tako da nisam nista ostetio prilikom ciscenja racunara).

E sad na masini imam instaliran i Windows XP i Vistu(DualBoot) i kada podignem Vistu mis na USBu normalno radi tako da kontam da nije nista crklo na ploci. Takodje bilo koji drugi uredjaj na USB (USB flash,Stampac,Scaner...) radi i na Visti i na XPu. Znaci na XPu ne radi samo MIS.

Kontam da je nesto pobrkao sa driverima i da cu morati da ga reinstaliram al ja da vidim dal je neko slucajno video nesto slicno i ima li neko ideju kako da ga vratim bez reinstalacije.

Predpostavljam da si ukljucio u biosu usb mouse support , posto je mene zezao mis i kada sam to uradio radi ok ...

Da...USB Mouse support je ukljucen u BIOSu...i bio je i sve je lepo radilo i jos uvek radi u Visti. Sad sam skontao da mi i BF2 vise ne radi na XPu...tj iskace na desktop kad ga pokrenem. I sve to sto sam izvadio racunar iz stola :). Znaci Xp je nesto gadno pobrljavio. Sad cu da probam Repair Windowsa da vidim dal ce ista pomoci

Otprilike kada i ti i ja sam imao isti problem, na masini za testiranje komponenti mi je odjednom otkazao usb mis. Ne znam da li si probao ali meni je sve uredjaje na USB-u detektovao ali ni jedan uredjaj nije funkcionisao. Reinstalacija sistema je resila problem.
U pitanju je inace ploca starije generacija (socket A), a sama masina nije vezana na net niti se na njoj koriste usb fleshevi tako da je mogucnost upada virusa skoro pa nikakva:)

Nisam probao ostale uredjaje da li rade, al ih je detektovao bez problema. Progurao sam Repair windowsa ali naravno nije pomogao. Mis je radio prilikom instalacije ali cim je detektovao ponovo komponente i konkretno USB chip mis je prestao da radi.
Na kraju sam morao da formatiram disk i ponovo instaliram sistem i naravno sada sve radi.

Isti slucaj sam imao i samo je reinstall XP pomogao

Vrh Dno