Šta je novo?

usb memorija savet

• Začetnik teme Začetnik teme babac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

babac

Čuven
Učlanjen(a)
15.07.2005
Poena
619
Ocu da kupim flesh memoriju, ali mi se ne kupuje prva memorija koja lepo izgleda ili zato sto je jeftinija od ostali.
Pre nego sto sam je izgubio imao sam ""Kingston Data Traveler II+ Migo Edition 19/13 mb/s" e na tu sam se memoriju "napalio" 😛 E sada te memorije nema u prodaji, nema nigde da se kupi, obicno stave sliku a u stvari prodaju skroz drugu memoriju. Mala, lepa, 5 god garancije a i brzaaaaa. Ima da se kupi "Elite" ali mi je to preskupo...
Pa ako nema ono sto trazis , trazi alternativu 😉 U radnjama se obicno prodaju obicne memorije sa upisom 6/3 ili 3/1.5, e meni te ne trebaju 🙂 Trebaju mi sa vecim perfomansama ... A posto oni brzine ne isticu nikad ja nemam pojma sta bi moglo biti odgovarajuca zamena za dt2+.... tu neki 2 ili 4 gb

Imas Kingston DT 100 od 4GB za 1400-1500din, a postize sasvim dobre brzine (write 9-10 MB/s, read ~20 MB/s). Imas i Apacer AH320 od 8 GB sa slicnim brzinama za 30e.

@peja sporo mi je to , a i ne svidjaju mi se te memorije sto se uvlace

Malo sam trazio po netu i naleteo na corsair flash voyager gt.
Memorija je kida sa 34mb/28mb i ima lepih 10 god garancije. ALI kosta 4 gb 70 € a 8gb 161€, sto je preskupo... Video sam tu neke Apacere sa dobrim perfomansama ali sam se pogubio u tim silnim modelima....
Sad ne znam sta je bolje, puno gb a mala brzina ili velika brzina manjo gb ?!😀
Kad bi bio neki kompromis ? 🙂 Ili mozda neki eksterni HD na usb ? Nadam se da oni imaju neke pristojne brzine....

Poslednja izmena:
@peja sporo mi je to , a i ne svidjaju mi se te memorije sto se uvlace

Malo sam trazio po netu i naleteo na corsair flash voyager gt.
Memorija je kida sa 34mb/28mb i ima lepih 10 god garancije. ALI kosta 4 gb 70 € a 8gb 161€, sto je preskupo...

Ne nasedaj na te markentiske cifre koje sluze da zalude ljude koji su u slicnoj situaciji kao ti. Pa taj flash radi brze nego USB port. :zgran:
Pogledaj u praksi kako to izgleda:
http://www.trustedreviews.com/storage/review/2007/04/27/Corsair-Flash-Voyager-GT-8GB/p4
Ne bacaj pare na preskupe flasheve, vec uzmi onaj koji ima dobru cenu, a "solidan" je sa performansama (u gornjoj klasi brzine). Ovaj model sto te je covek savetovao je odlican predstavnik te klase.

Može li savet?
Planirao sam da kupim usb flesh marke SanDisc model mini cruzer od 8GB ili mozda i od 16GB., ali nigde nemogu da pronađem karakteristike vezane za brzinu upisa i citanja podataka.
Već imam verbatimov stor n go i on je sadsvim solidan po ovom pitanju čitanja i pisanja podataka, pa ne bigh voleo da uzmem nešto ššto je sporije...
Molim za pomoć i savet...

Nazad
Vrh Dno