Šta je novo?

USB memorija na NTFS?

WD40

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2003
Poena
630
Vidim u win formatu za usb je ponudjeno fat16 i fat32. Pa mi je naravno palo na pamet moze li se to prebaciti u ntfs? da li bi uopste nesto pametno dobio? mozda bi cak izgubio na brzini ili ga zezno? Jel probao to neko?

hi!

Ja imam problem, od skoro, da formatiram moj PQI Smaet Genie flash u NTFS.
FAT, FAT32 rade ok. ALi kada hocu u NTFS, prijavi mi: Windows was unable to complet format.

Imali neko resenje?

Posle par formatiranja iz Windows-a pozeljno je drajv formatirati uz pomoc programa koji dolazi uz sam drajv.

Poslednja izmena od urednika:
I sta onda kad je flash u NTFS?! Onda ne moze da se procita iz win98 i sl. Cemu to?

pa dosta njih ne moze da se prepozna u W98 i zbog driver-a :)
u svakom slucaju u NTFS samo ako je neka strogo kucna, individualna, varijanta, a ako je potrebno vise prostora kupis USB veceg kapaciteta :)

Nisam dobio nikakav software uz USB disk. Samo drajvere za Win98. Skinuo sam neki HPov program ali mi ni on nije radio. Sinoc kada sam schedule-ovao CHKDSK komandu, windows mi se smrzao posle cekiranja FLASHa, i morao sam da resetujem racunar. Posle podizanja sistema, flash je bio U NTFS i na njega se moglo kopirati bez problema. Samo sto je na njemu bio log fajl.
Sada radi o ovde na racunaru na poslu. NIsam jos probao da ponovo formatiram.
U NTFS mi kopira drasticno brze, a i nerviralo me to sto je ranije radilo. :) Videcu kako ce da se ponasa dalje. Ali je zaista cudno.

@pedjoni78

Flash diskovi tj. flash memorija koja je na njima ima konacan broj upisa/citanja tj. koriscenjem iste joj "skracujes" zivotni vek. To je normalna pojava. Ja sam imao jedan flash koji je mogao da se formatira u NTFS iz XP-a, nijedan drugi to nije hteo. Cak sam ga i formatirao u NTFS nema neke koristi od toga. Zasto sam ti rekao ovo na pocetku, zato sto sam par puta iz zezanja pustio da se defragmentira flash disk prilikom cega je jednostavno crk'o. Ako hoces da "defragmentira" flash disk (ako puno pises i brises sa njega) najjednostavnije je da prekopiras sadrzaj diska na HD, formatiras flash i vratis podatke na flash. Nikakav CHKDSK ni DEFRAG sa flash memorijom!!

PoZ!

Poslednja izmena:
Prebacio sam na ntfs, brzina citanja sa njega je skocila drasticno. A sto BigBoy napisa sta sa onim racunarima sa 98-icom, pa za vlasnike istih imam samo jednu poruku: probudite se!

@falcon

Meni je u pocetku bez problema formatirao u NTFS, a imam koristi od toga zato sto je upis na flash mnogo brzi tada nego kada je pod FAT32. Ali desilo mi se da je odjednom odbio da se formatira u NTFS, prijavljujuci onu poruku gore u mom prvom postu. Nisam znao sta da radim pa sam pokusao i sa CHKDSK. I sada je ponovo u NTFS. A dokle ce... :) Mozda do sledeceg formatiranja, to jos nisam uradio. :)
Da je nesto crklo, valjda bi se bunio i kod formatiranja u FAT i FAT32 :)

@wd40

Kolika je sada brzina kopiranja?

pozdrav!

wd40: koliki je prenos bio na fat32 a koliki na ntfs?

PS: Nazalost, ima i korisnika sa win98, a i mnogo starijim OS i ne bi ih menjali nikako jer im zavrsava posao i potpuno ih razumem.

Meni i dalje pravi problem kada hocu da formatiram u NTFS.
Da li postoji neki program pomocu kojeg mogu da proverim da nije nesto zeznuto samo flashu?

@pedjoni
nemoj se zezati sa drugim programima za formatiranje file-system-a !!! ako nisi od software-a nista dobio uz flesic nemoj nista drugo ni koristiti !!! pokvarices ga ;)

:) Mene samo nervira to sto je iz windowsa hteo pre par dana da se formatira u NTFS, a sada nece. Samo hocu da proverim nekako da li je to soft ili hard problem. U FAT32 formatira ok, kao sto sam i napisao par puta. :)

Nazad
Vrh Dno