Šta je novo?

usb konektori

kiza ns

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
zna li neko gde ima da se kupi USB konektor, konkretno, recimo na onom limu što ide sa zadnje strane kompa da ima 2 usb-a i od njega 8 kablica (2 x 4), a na svakom kabliću da ima ona plastikica koja se direkt gura na pin...

može i u bgd, ali još bolje ako neko zna u ns 🙂

hvala

ima valjda milenuim tako nesto - samo nisam siguran da li je BAS to sto trazis...

kao ono što ide na front usb (bar kod mene na kućištu), samo da ne ide na front nego pozadi (limić koji se zašrafi tamo gde idu kartice a na njemu usb-ovi) 🙂

uf, tek sam sada loše objasnio... probaću da nacrtam iako sam oduvek ogavno crtao...

evo... bitno je da nema neki konektor na kablovima nego da se svakimože posebno staviti na odgovarajuće mesto

Ako se vec ne javi neko kome to ne treba...
Mozda da pogledas u nekoj firmi. Siguran sam da im je ostalo od neke ploce, a i ako nije bice uz neku nadoknadu voljni da ti izvade iz neke ploce 😉.

probaj i po igraonicama, uglavnom ne ugradjuju vlasnici te stvari..

Imam:

2portsus.gif

Kabl je sa 9pina(zenski, naravno), ali zajedno.

Takodje imam i pci verziju.

Ako ti odgovara javi na pm.

Panos je napisao(la):
Imam:

2portsus.gif

Kabl je sa 9pina(zenski, naravno), ali zajedno.

Ako ti odgovara javi na pm.
Ako se ne varam to tvoje je islo uz ASUS-ove ploce i nije radilo na drugim plocama, a njemu treba verzija bez te dodatne plocice sa elektronikom...

Bocnuo sam je u neku K6 plocu (nije pisalo koja je, a mrzelo me da istrazujem vise od 5sec) i radilo je...

Imam ja od Abita KT7 tu stvarcicu, mislim da moze da se bode na svaku plocu jer su oznake pinova i nacin povezivanja isti kao kad vezujes prednje USB konektore sa kucista (chiefteca na primer) ne samo na abita nego recimo i na epoxa.

Jedino ako ti nije problem sto sam u BG 🙂 , a naknadu predlozi sam 🙂

Crni je napisao(la):
...
Ako se ne varam to tvoje je islo uz ASUS-ove ploce i nije radilo na drugim plocama, a njemu treba verzija bez te dodatne plocice sa elektronikom...
Kakva je tu elektronika u pitanju, koliko se secam tu su samo neke pasivne komponente?

vlasta je napisao(la):
...

Kakva je tu elektronika u pitanju, koliko se secam tu su samo neke pasivne komponente?
Ma ok, mozda se nisam najbolje izrazio (nisam tacno siguran sta je na plocici), ali je poenta da njemu treba ovo:
2847257-1140.jpg

mislim da je to ono što brzi ima ima 🙂
javnem ti se za koji dan pošto ću možda i ploču da menjam...
a za nadoknadu ćemo se sigurno dogovoriti cheers :happy: cheers

Crni je napisao(la):
...

Ma ok, mozda se nisam najbolje izrazio (nisam tacno siguran sta je na plocici), ali je poenta da njemu treba ovo:
2847257-1140.jpg

To je to Crni sto ja imam, i ponavljam, mislim da je univerzalna stvarcica, jer je isti raspored pinova na kt7, Epoxu, Bh7 - na sve sam kačio prednji USB sa chiefteca, a ovaj abitov "dodatak" sto je na slici je identican.

Onaj prvi sa slike je isao uz Asus ploce,ovaj drugi uz Abit.Prvi "pasuje" na MSI ploce a drugi na Epox.Imam i jedan i drugi pa ako ti nije problem BG,dodji da ti poklonim koji hoces!Inace ako menjas plocu ,uglavnom uz sve novije dobijas i taj USB.

Pozdrav

onda mi izgleda ne odgovara nijedan :<
kod devojke je pcchips pa sam mislio nešto da zbudžim čisto da se može zakačiti digitalac...
ali najelegntnije mi je da promenim tu ploču, ima još stvari koje me nerviraju kod nje :boom:

Auuuu pa to ne moze tako 🙂... posto ti za pcchips treba posebna kartica koja ima i PS2 i IR portove... to sam ja nekada davno nabavio za PCChips 726 plocu....

Najbolje da prodas plocu i menjas za nesto drugo...

Ili mozda raspored kontakata nije standardni tako da treba konsultovati uputstvo od ploce i pravilno ih rasporediti.

PS: Kako "mali" jel slusa 🙂

kiza ns je napisao(la):
onda mi izgleda ne odgovara nijedan :<
kod devojke je pcchips pa sam mislio nešto da zbudžim čisto da se može zakačiti digitalac...
ali najelegntnije mi je da promenim tu ploču, ima još stvari koje me nerviraju kod nje :boom:

Nazad
Vrh Dno