Šta je novo?

USB konektor pod uglom?

Speeder

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2005
Poena
375
Da li je neko video ima li u Beogradu da se kupi USB kabl pod uglom, znači kao levi na slici (tip A)? Nije važno šta ima sa druge strane kabla, važno je samo da na jednom kraju ima onakav konektor.
rr-ar4br1-36big.jpg

Poslednja izmena:
Meni ovo lici na obican kabl za stampac koji ima da se kupi manje vise u svakoj prodavnici.
Ako gresim,sorry
Poz

Pa to i jeste običan kabl za štampač, ali vidiš kako su mu konektori izvedeni pod uglom od 90 stepeni.

Koliko se sećam nisam viđao to u našim prodavnicama, a sad bi mi baš trebao jedan.

Evo slika običnog konektora, vidi razliku:
USB-Cable.jpg

Aaa..kapiram.Nisam vidjao takav kabl pa ne mogu da ti pomognem nazalost.
Poz

heheh, pa lepo covek rece pod uglom :)

moj drugar je dobio uz MP3 player taj pod uglom...ali dobio ga je u paketu sa njim

nije to taj, taj što ga je dobio je mini-USB, a njemu treba ovaj za štampač...

:wave:

Ma mene je interesovao bilo kakav kabl koji na jednom kraju ima USB konektor A tipa, pod uglom od 90 stepeni. Na drugom kraju nije bitno kakav je konektor.
Ali rešio sam problem, običan USB konektor, lemilica, skalpel, parče lima, bušilica, termo bužir i tečna guma... i eto konektora pod uglom ;)

ebay

1251_1_sbl.JPG

Speeder daj da vidimo kako je ispalo.

(planiram i ja neki uradi-sam tip...)

Sutra ću da slikam i okačim ovde... Ma nisam se cimao da bude nešto posebno lepo, važno mi je da je izdržljivo.

Evo, kao što sam obećao:
USB2.jpg

USB1.jpg

hvala. Nije uopste lose... videcu da slikam i ja kad zbudzim nesto :)

@Speeder
A ako mi ne zameris da pitam,zasto je bilo bitno da je pod uglom?
Poz

Može se ovo sa tečnom gumom i lepše ''zagladiti'' ali to sam sklepao na brzinu i uopšte ne izgleda loše ovako.

@marcusnbg
Pa, klasičan USB konektor mnogo ''štrči'' sa strane, a pošto mi je laptop često na krevetu ili u krilu i ko zna gde sve ne, dešava se da se nekad osloni baš na konektor. Onda se tu na mestu gde kabl od miša ulazi u konektor kabl savija i vremenom prekine jedna ili više žičica... Ovako će do toga manje dolaziti.

Cool..
Hvala i poz

@marcusnbg
Pa, klasičan USB konektor mnogo ''štrči'' sa strane, a pošto mi je laptop često na krevetu ili u krilu i ko zna gde sve ne, dešava se da se nekad osloni baš na konektor. Onda se tu na mestu gde kabl od miša ulazi u konektor kabl savija i vremenom prekine jedna ili više žičica... Ovako će do toga manje dolaziti.

Zar nije bilo jednostavnije da zbudzis neku zastitu u vidu cvrsceg crevceta oko tog dela, koje bi samo fiksirao silikonom za kabl i pocetak konektora.

Poslednja izmena:
Ali onda dobiješ još dužu ''budžu'', a meni je cilj bio da konektor bude što je moguće kraći.
Postojao je tu još jedan problem: kada se desi (a desi se često) da se laptop osloni na konektor, sila se sa konektora miša prenosi na USB konetor na laptopu i vremenom se on razdrnda, tj. olabave lemovi, pa konektor više ne bude fiksiran za ploču i/ili gubi kontakt. To mi se jednom desilo, pa sam morao da otvaram laptop i lemim konektor.
Ovako sam maksimalno smanjio dužinu konektora pa se laptop više ne može tako lako osloniti na njega.

Nazad
Vrh Dno