Šta je novo?

USB key driveovi

Kiwy

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2001
Poena
619
Da li neko ima iskustva sa malim USB pocket driveovima. Razmisljam o kupovini jednog od 256MB, sta mislite da li ce cena jos pasti? Trenutno imam ponudu od 70€...

Kiwy je napisao(la):
Da li neko ima iskustva sa malim USB pocket driveovima. Razmisljam o kupovini jednog od 256MB, sta mislite da li ce cena jos pasti? Trenutno imam ponudu od 70€...

bolje kupi za te pare ceo hdd od 40gb pa ga nosi gde hoces a mozes da uznes i HDDrack uz sve to

I crnca da nosi HDD.....mislim da je namena poptuno razlicita!
Cena ce, svakako ici jos dole, ali pitanje kojom brzinom. Vrlo brzo ce da se izjednaci sa cenom CF kartica, jer sada jos uvek postoji razlika koliko vidim.
Naravno, kao i sve vrste memorije, vremenom cena ide dole, a kapacitet dole tako da mainstrem zadrzava pribliznu cenu...

Meni bi bas odgovaralo jer cu uskoro prebacivati jeno 30-45 MB na dan sa jednog kompa na drugi i mnogo je lakse nego stalno pisati na CDRW.

Imam QDI USB disk od 256 Mb i nisam bash zadovoljan.

Dobre strane:
- Male dimenzije
- Lagan
- Nema instaliranja na novim PC-ovima

Loshe strane:
- Spor bre
- Oche da mai zaglavi mashinu ponekad prilikom kopiranja sa njega na PC
- Nije jeftin

Nista od tih USB key-eva dok ne dostignu kapacitet od bar 700MB uz naravno korektnu cenu... :D

Marsovac ima i 1GB cisto da znas:)
Inace drajveri nisu potrebni za XP, Me, 2K tako da to zavisi od OS a ne od svezine konfe.
Ja imam MuVo i prezadovoljan sam. USB Flesh drive je mnogo dobra stvar, za one kojima treba naravno. Kad treba da se odrzi neka prezentacija nema problema uvek je tu oko vrata:)

Imam USB 64mb preko godinu dana i prezadovoljan sam, istina 1.1 je verzija i kopiranje punog moze da potraje 2-3min ali sam potpuno zaboravio sta je floppy disk. Ako dnevno kopiras 30-40mb sasvim ce ti biti dovoljno i 64 mb koji ce mogu kupiti za oko 30 evra.
Sve preporuke, a kad dodju USB 2.0 verzije... :)

Broz, naravno da postoje, ali covek je rekao "uz naravno korektnu cenu". Verujem da ih ima i vecih, ali 1GB je max sto kod nas ima da se kupi koliko znam...
Marti, postoje USB 2.0, ali je ubrzanje nesto oko duplo (USB 1.0 i USB 2.0 :D ), jer flash memorija koja se nalazi u tim uredjajima ne moze da radi brze od tih 1.5MegaByte u sekundi....mada mi i to zvuci mnogo, a licno ih nisam video...

PJ, rekao je da dostignu sto znaci da je mislio da nisu dostigli:)

Suma sumarum

Kupio sam Transcend JetFlash USB 1.1 - 128 MB za cirka 44€ sto mislim da i nije losa cena. Garancija 1 god, dobija se CD (potreban za Win98/SE), kratak USB kabl, drzac (kao za mobilne telefone oko vrata da se nosi :) ).

PRO
mali i lak (15g)
60MB mi je uploadovao za oko minut
COOL!
moze se korisiti kao boot-up disk (Win, Linux)

CONTRA
pa nije i bas kontra vec greske u dizajnu: tesko se stavlja i vadi iz USB porta (mozda je to i dobra stvar) i malo nepristupacno jer se stavlja na zadnji deo kucista (u 90%)
povrsina je glatka pa klizi (mozda to doprinosi tome da se teze vadi)
oznaka za writelock je grozno napravljenja (jedva se vidi na isotbojnoj plastici)

radi svoj posao, lak je, garancija...mislim da vredi 8)

Bilo je na news-u pre 5-6 dana ...
256 Mb za 50e (istina ne znam model) .
Kasno , znam ...

Pozdrav , Misa...:boom:

Kiwy je napisao(la):
PRO

moze se korisiti kao boot-up disk (Win, Linux)

CONTRA

pa nije i bas kontra vec greske u dizajnu: tesko se stavlja i vadi iz USB porta (mozda je to i dobra stvar) i malo nepristupacno jer se stavlja na zadnji deo kucista (u 90%)

Slazem se, mada nisam uspeo da namestim lilo na USB? Takodje, pod linuxom ne podrzava kriptovanu particiju...

Oko usb "stekera".... problem je pogotovu sa notebook racunarima jer tesko mozes da prikljucis dva usb-a jedan do drugoga, ali bas za to sluzi onaj produzni usb...

JOBAH je napisao(la):
...
Oko usb "stekera".... problem je pogotovu sa notebook racunarima jer tesko mozes da prikljucis dva usb-a jedan do drugoga, ali bas za to sluzi onaj produzni usb...

Ima notebooka kod kojih je to lepo reseno, pa su portovi na razlicitim krajevima racunara....
Nazalost, uglavnom je sl. kao i sa PCMCIA karticama: popunis jedan port i drugi mozes da zaboravis :(

Pa kod njih sam kupio, 2800 din. A sada ima kod BP Samsung za 34€ ili ko oce USB 2.0 za 43€ :)

Verovatno im ostala stara cena, tj. iz prethodne nabavke. U svakom slucaju, imas 2 godine garancije. Inace, sada je to isto 39e. Kad vec pisem o garanciji, valja znati da je kod Transcenda na USB Flash diskove garancija 2 godine, na memorijske kartice (CF, MMC, SD, XD i ostale) 5 godina, a na memorijske module dozivotna garancija. U svakom slucaju, kad opet budes hteo nesto da kupis sto PiN prodaje, javi se na PM, pa da dobijes specijalni Benchmark popust :) Isto vazi za sve sa Bencha koji mogu fizicki da dodju do NS-a.

Nazad
Vrh Dno