Šta je novo?

Periferni uređaji USB hub (ne docking station)

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

Sexy-NOT

Cenjen
Učlanjen(a)
16.04.2012
Poena
180
Koji USB hub predlažete ? Sa čime imate iskustva ? Ne tražim docking station.
Zanima me i nešto što ima veliki izbor raznovrsnih priključaka, i nešto što ima samo USB priključke (kao na priloženim slikama).
Otvoren sam i za skuplje ako smatrate da ima smisla platiti (zato što se jeftiniji možda brže kvare ili ne rade pouzdano ?),
i za jeftinije ako su vaša iskustva da ipak rade kako treba.
71XLxzZiPoL._AC_SL1500_.jpg51ctcja5TUL._AC_SL1500_.jpg

Ima jedna loša stvar u svim habovima. svi izlszi dele jedan jedini USB ulaz, to usporava prenos podataka a pošto dele i struju izlaz sa PC-a pa lako može da dođe do preopterećenja i da nešto izgori. Onaj levo recimo , nema šanse da sve to bude uključeno u isto vreme, za tako nešto mora hub sa svojim napajanjem a brzina prolaza podataka bi bila jako ograničena. Tip onog sa desne slike je takođe ograničen kako brzinom tako i sa strujom. Sa desktop PC-a , kako tako, sa nekog laptopa skoro neupotrebljivo.

MIKE je u pravu. Iamo sam na laptopu pokušaja korišćenja onog sa desne strane i to ili nije radilo ili je radilo pojedinačno (izuzetak tastatura i miš istovremeno). Imam USB-C na HDMI sa usb-om i usb-c priključkom za napajanje ili konekciju i to radi sve istovremeno ali se jako greje, i imam jedan mali usb-c na 3 usb-a. Vidi sva tri flash-a kad priključim ali nisam testirao da li bi sva tri istovremeno prebacivala fajlove i funkcionisala. Svaki je koštao oko 3$-4$

LC Power hub, ima više verzija. Bitno da ima svoj adapter i napajanje, svi bez adaptera su loši.

Ja ovaj koristim da spojim spoljni ssd na laptop.Radi bez problema
Izmedju ssd i gembirda postoji adapter sata/usb

Vrh Dno