Šta je novo?

USB HDSPA modem kao telefonska centrala

ArrowSat

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
375
Pozdrav,

Zna li neko ili je probao, neki software koji od USB modema (na primer Huawei ili ZTE) moze napraviti u najblazem obliku digitalnu telefonsku sekretaricu.

Naime, potrebno mi je da na racunaru gde je instaliran, snimam razgovore, poruke kada nisam tu, eventualno posaljem neki sms u odredjeno vreme (ako imam poruku na sekretarici da mi pusti sms na alternativni broj) i slicno.

Hvala lepo svima koji pomognu.

Pozdrav,

Zna li neko ili je probao, neki software koji od USB modema (na primer Huawei ili ZTE) moze napraviti u najblazem obliku digitalnu telefonsku sekretaricu.

Naime, potrebno mi je da na racunaru gde je instaliran, snimam razgovore, poruke kada nisam tu, eventualno posaljem neki sms u odredjeno vreme (ako imam poruku na sekretarici da mi pusti sms na alternativni broj) i slicno.

Hvala lepo svima koji pomognu.

Za tako nešto je potrebno da modem podržava i voice saobraćaj, a mislim da to nije slučaj sa modelima dostupnim preko naših operatera.

ZTE 622 ima jednu verziju koja podržava voice, ali iza 622 ima valjda još jedno slovo.

Ako dođeš do nekog novog saznanja na ovu temu, javi, jer bih rado iskoristio te modeme kao GSM gateway-e :d

Pozdrav PJ,

Hvala na odgovoru, ali ja sam na mom Huawei-ju E1550 "enable"ovao voice i probao sam i radi odlicno! Takodje sam ga i otkljucao za sve mreze.

Naime evo kako ga koristim: konektovan mi je na laptop, preko usb-a naravno, i koristim program koji je skinut sa neta (ima i novija verzija koja podrzava i mms, ali mi to nije potrebno pa nisam ni trazio). Dakle ne onaj MTS-ov koji je na njemu nego isti takav, ali ne brendiran i ima opciju VOICE.
Mikrofon koji koristi je standardni na laptopu ugradjeni a naravno output mi ide na zvucnike. Zvuk je veoma jasan i cist, prijatno sam iznenadjen.

Zasto tako koristim (uglavnom), razlog je taj, sto 90% radnog vremena provedem u kancelariji i prilicno mi zvoni mobilni, da bih ikako izbegao da drzim slusalicu blizu glave i zadrzao mobilnost (krecem se po kancelariji i radim druge stvari dok pricam na fon), ovo mi je odlicno resenje.

Ujedno su tu i drugi komunikatori (skype, msn, gmail...) sve na jednom velikom ekranu.

Uglavnom mi je potrebno da snimam razgovore jer se mnogo puta desilo da zaboravim sta sam i sa kim dogovarao i ugovarao i pod kojim uslovima, pa bih ipak da imam kopiju za sebe.
A kada nisam tu, recimo, da mi se javi sekretarica i da se ostavi poruka i slicno... kao na fax/modemima nekada. Valjda je tehnika toliko ispratila zahteve korisnika.

Program koji je ne brendiran lako se dopuni sa podesavanjima svih meni poznatih i potrebnih provajdera, sto sam ja i uradio (SRB i MNE).

Pozzz

Vrh Dno