Šta je novo?

Usb HDD i HD Sentiel

theemp

Cenjen
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poena
169
Drugar ima LG HXD5 500GB. I u Hard disk Sentiel prijavljuje bad sector-e i loš health. Koliko sam ga razumeo od ostalih programa za testiranje ga ništa ne vidi. Sem HDD regeneratora koji je za 20 sati izašao do 3%. Jel merodavan HD Sentiel za eksterne hard diskove, ukoliko jeste da li je ovome skoro kraj? Ukoliko nije preporučite neki. I da reče da je radi bez većih problema, tj čuje se kao da igla preskoči s vremena na vreme. Screenshot iz sentiela je u atačmentu.

Prilozi

• LG.jpg
    LG.jpg
    237.2 KB · Pregleda: 80
  • LG 2.jpg
    LG 2.jpg
    333.4 KB · Pregleda: 58
Evo da se ubacim i ja.Ovo je jako zanimljiva tema.Ja cu reci moja iskustva a nadam se da ce se ubaciti jos neko oko ovoga.Naime ja sam imao jako teske odluke oko hardova.Na primer HD sentinel mi je prijavljivao losiji health a HD tune , wd tools i regenerator nisu nalazili nista.U mojim nekim iskustvima hdd regenerator je pouzdaniji.Medjutim desavalo se da i hdd sentinel bude 100% tacan.Ono sta mene licno muci kod sentinela jeste to sto on odma kaze da ima tih 300 bad sectora.A kako to?Kako to kad hdd regenerator ili HD tune skenira disk satima da dodje do rezultata.

Istu dilemu kao ti imam i ja.Naime cak sam hteo i temu da otvorim ali ipak sam odustao jer bi bile 2 skoro iste teme.Naime ja na jednoj krs masini imam maxtor od 40 gb.Proverio sam ga 2 puta sa regeneratorom i pokazuje 0 bad sectora.Takodje sam ga testirao sa hd pro tune i isto nije nasao lose.A hdd sentinel je prvo rekao da je health 83%.Odradio sam low level format 2 puta.1 put sam ga sredio sa active kill diskom a 2 put sa wd tools.Posle peglanja hdd regenerator i dalje kaze da ima 0 bad sectora.Ali da cudo bude vece hdd sentinel pokazuje kao tebi slicnu situaciju a to je 23% ili oko 280 bad sectora.

Ovo nije 1 prvi slucaj da hdd sentinel pokazuje 1 a regenerator drugo.Doduse na desktopu imam sentinel i na lapu isto i na oba diska pokazuje 100%.Takodje i externi isti slucaj.A takodje moram vam reci da sam peglao disk sa active kill diskom jer sam u dosta slucaja imao to da kad ga opeglam sentinel ponovo pocne da pokazuje 100%.E sad oko ovog maxtora.Naime ja ne primecujem da on ima problema.Sa 280 bad sectora on bi trebao da umire.Takodje podatke sa harda sam redovno back up i sve je copy.U sustini masina mi nije vazna tako da me bas briga i da ima i da nema bad sectore.Medjutim zanima i mene sta drugi ljudi misle o ovoj temi.

Po meni u tvom slucaju ja bi uradio sledece stvari.Prebacio bi sve sa tog harda na neki drugi disk.Ako disk ne valja trebalo bi da pravi zestoke probleme.Hard sa toliko bad sectora mora da pravi problem.Na primer da kad mu pristupas on radi 100% i krlja stalno.Takodje kod hardova sa bad sectorima u vecini slucaja podatke ne mozes da kopiras jer disk zakucava.Takodje nakon sto prebacis podatke predlazem full format sa low level formatom ili kill diskom.Zatim i testiranje diska sa hd pro tune , hdd regenerator i sl.Ako ne budes imao nikakve probleme ne vidim zasto bi bacio disk.Ali zanima me misljenje i drugih ljudi sta misle o ovoj vrlo zanimljivoj temi.

Ja sam moj eksterni disk skenirao sa HDD Sentinelom kada nije htela da se napravi particija prilikom prikljucivanja na komp. Windows ga je uredno video, ali kao "unallocated". HDD Sentinel je video "weak" sektore, odnosno slabe sektore. Odneo ga u servis na reklamaciju, dali mi zamenu, kada sam pitao sta se desilo, rekose mi "crkao je stari". Tako da... u mom slucaju, HDD sentinel je bio u pravu.

Pa u redu to johnny.Tebi je znaci hdd pokazivao odredjene probleme i sentinel je rekao da ne radi.To mi je skroz OK.Ali naime mene zanima druga stvar.Zanima me slucaj sa disk ne pokazuje probleme i svi programi osim sentinela kazu da je disk OK a on kaze suprotno.Sta onda raditi?Dal poslusati sentinel i zameniti "los" hard disk ili pak poslusati regenerator i ostaviti disk.Ja licno ne bi bacio disk ali verovatno bi odradio back up diska i koristio ga kao pomocni disk.Mislim ne bi se oslonio na disk ali ga 100% ne bi bacio.

U slučaju koji sam ja naveo HDD nije pravio nikakve probleme u radu. Ne znam ni kako je ovom drugaru palo na pamet da ga testira ako je radio kako treba ali ajde. Pitao je mene za savet, ali ja baš nemam iskustva ni sa eksternim hardovima ni sa samim sentielom, pa rekoh da priupitam. :)

Inače pošto mu je hdd u garaniciji odneo je u servis da mu provere i rekli su mu da je sve okej. Tako je u ovom slučaj program pogrešio.

Nazad
Vrh Dno