Šta je novo?

USB fleš sa aliexpresa crko?

saddamnsliman

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Zilog Z80
GPU
Ferranti ULA 9000
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
Pre par dana su mi stigli USB fleševi sa Alija
Key Metal USB 2.0 Customize Logo Pendrives USB Flash Drive 128MB Memory Stick Clef USB 16GB 8GB 32GB 64GB(over 10pcs Free Logo)|USB Flash Drives| - AliExpress

Wholesale Plug and play USB 2.0 High speed memory flash 4gb 8G 16GB 32GB 64GB 128gb short U disk semi finished chip pendrive DIY|USB Flash Drives| - AliExpress

pri čemu je zapravo ovaj drugi ti "rinfuzni" takođe ugrađen u kućište od prvog. Windows ih vidi kao NAND USB2DISK

oba su 64Gbi formatiorao sam ih na NTFS

ovaj u obliku ključa je neko vreme i radio pri čemu je prilikom većih kopiranja "ispadao" i onda kad ga ubodem opet radi normalno .
Ovaj rinfzni sma iskoristio za popravku odnosno umetanje u kućište nekog starijeg fleša i radio ej ok par dana . puno sma kopirao an njega i radilo je ok i odjedared prilikom kopiranja je "ispao "i wiše ga windows ne vidi odnosno piše "no media" .Diskpart takođe piše "no media "

Da li je crkao ili je neki bug u pitanju?

Vecina noname usb-ova sa alija tako ispada i lose radi. Ja sam imao 3-4 i svi su poceli isto da se ponasaju prije ili poslije. Pokusavao koje kakve popravke i na kraju ih pobacao. Od tada samo brand usb.

Većina je fake.

Ne kupuj jeftine artikle na AliE koji nemaju bezbroj pozitivnih ocena.

Ne kupuj jeftine artikle na AliE koji nemaju bezbroj pozitivnih ocena.
Na aliju imaš tonu proizvoda gde ima po 2000 pozitivnih fake komentara sa sve slikama i 5 zvezdica. Tako da taj feedback ne garantuje da nećeš biti prevaren. Ti fake komentari se takođe koriste kako bi se potusnuo pravi negativni feedback. Na primer. Napljuješ prodavca, daš mu jednu zvezdicu, i nakon tvog review-a sledi rafalna paljba sa pozitivnim komentarima i 5 zvezdica kako bi se tvoj negativni komentar potisnuo na drugu ili treću stranicu gde neće biti odma vidljiv.

Dosta tih "pozitivnih" komentara ima negativne ocene jer su ih korisnici provalili da sami sebe spamuju i daju pozitivan feedback. Idu do te mere da nekada sebi daju 3 ili 4 zvezdice kako nebi ispali sumnjivi. Budite jako oprezni kada kupujete i uključite mozak. Ne postoji USB flash od 2TB za 3 eura ili SSD disk od 4TB za 10 eura.

To je obicno smece,
baci u kantu i nekupuj fles memorije sa aliexpresa/

To što je sa Alija fleš ne znači da krš po difoltu .zato sma i postavio pitanje . Imam nekoliko koji rade sasvim lepo već godinama. Takođe sam sam probao 2TB iako svestan da je nemoguće toliki kapacitet imati. probao sam da ga ograničim na realni kapacitet no nisma uspeo , želio sam sa aliju i vratili su pare odmah

Nazad
Vrh Dno