Šta je novo?

USB flaska 3.0

milosh

Cenjen
Učlanjen(a)
29.09.2011
Poena
180
Drugari kupio sam kingstonovu flash memoriju od 16gb 3.0.. Medjutim meni i dalje prebacuje sa harda na flash jako sporo od 3 do 5mb u sekundi... O cemu se radi? Komp mi je star par meseci, a laptop 3 god.... Hvala na odg...

Jesi li siguran da ga guraš u USB 3. Taj laptop teško da ima trojku. Ni kompjuter baš ne mora da ima USB 3. Neke ploče imaju samo 2 USB 3 porta. Ako je to sve u redu, dali imaš drajvere instalirane ? Koji OS furaš ?

Poslednja izmena od urednika:
Sada vidim da latop ima samo 2.0 ulaze radi se o ovom shitu shitu a komp predpostavljam da ima neki posto sam se potrudio da uzmem solidnu masinu samo sto ja nisam izgledao gurao u pravi USB ulaz. :D Furam Windows 7 Ultimate i nisam nista dodatno istalirao, ubacim USB sacekam i to je to.

Ako nemas plave USB-ove na ploci onda nemas ni USB 3.0.
A i ako imas, tesko da ce ti raditi nesto mnogo brze (ako je na 2.0 3-5MB/s).
Koji flash je u pitanju?

Od 3-5 je na laptopu, na kompu je 7-10 cini mi se, ali sam na brzinu pisao post. Moracu da proverim komp, kad dodjem kuci. A flash je Kingston data traveler 111.
I da on je od 16gb a danas kada sam prebacivao oko 10gb, sam jedan fajl mi je bio 5.7gb i njega nije hteo da prebaci jer je navodno prevelik?

Hvala na linku ka temi. A bolje da pitam, ako ga prosto formatiram u NTFS format preko windowsa, hoce li moći da prebacuje vece fajlove i da li neću nešto da zeznem?

Moci ce vece a zeznuces samo file-ove koji su vec na flash-u. Znaci ako imas nesto bitno, prvo copy na komp pa onda format

Prebacio sam rodjaku na lap-u neki film preko ulaza 3.0, transfer je bio na brzini od oko 80mb.

Hehe sada vidim da ni na kompu koji sam kupio nov pre oko 6 meseci nemam usb 3.0. U pitanju je maticna ploca ASUS P8H61-M LX. lol Da li moze na nju da se nabudzi 3,0 usb slot ili ne?

Može, kupiš PCIE USB3.0 karticu i zabodeš i eto portova. Kartica ne košta puno, jednocifren broj evra.

Ma nije ti preko potrebno da kupujes tu PCI USB karticu. Vremenom ces raditi neki upgrade pa ces uzeti plocu sa USB 3.0 a flesh vec imas. Cudo da si kupovao 3.0 kad nisi znao da li ga imas ili nemas na laptopu ili kompu?!

Nazad
Vrh Dno