Šta je novo?

USB flashdisk poceo da brljavi

supermenx

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2003
Poena
619
Pozdrav,
imam PQI 1Gb i malo je poceo da brljavi.
Naime kod snimanja podataka na njega, desi se da se pojavi greska tipa "disk locked", kad pogledam sta je snimljeno taj fajl/dir ima neke hijeroglife, i obicno prelazi je ogroman i ima velicinu 4GB i vise. Ostali fajlovi koji su snimljeni normalno, su i dalje citljivi, i nakon formata sve je ok, dok se ponovo ne pojavi greska kod snimanja podataka.

Da li je to "normalno" da se to desava nakon nekog vremena, ili je do primerka..... Naime star je oko 6 meseci, i jos je pod garancijom.

Uh, to nikako ne valja. Ok, normalno je da se to s vremena na vreme desi, ali ako je dovoljno cesto, mozda je bolje da ga reklamiras.

RazbojNick je napisao(la):
Uh, to nikako ne valja. Ok, normalno je da se to s vremena na vreme desi, ali ako je dovoljno cesto, mozda je bolje da ga reklamiras.
Ja koristim Memorex 1GB vec sedam meseci i nikad mi se nesto slicno nije desilo, a koristim ga svaki dan. Pre toga sam koristio vise od 2 godine USB od 64MB i takodje nikad nisam tih problema. Eventualno probaj na nekom drugom racunaru da nije do USB porta na racunaru. Ako nije do USB porta - reklamirati ga.

Heh, meni se desavalo, na Nokiji 5510. Evo, flash memorija tog telefona je skroz crkla. Zato, bolje reklamiraj.

Nisam reklamirao USB,
a sad sam primetio da kad snimam preko Windows explorera onda ne brljavi.
Izgleda da se bas ne slaze sa Total CMD, a imam najnoviju verziju - 6.53

supermenx je napisao(la):
Nisam reklamirao USB,
a sad sam primetio da kad snimam preko Windows explorera onda ne brljavi.
Izgleda da se bas ne slaze sa Total CMD, a imam najnoviju verziju - 6.53

Configuration->options->copy/delete->use compatibility mode

Ako bas cesto brlja treba ga reklamirati

Fles drajv mozda treba formatirati original programom.Ja imam SuperTalent 128 MB SM 2.0 i dok sam ga formatirao iz Windows-a ponekad je pravio probleme.Sada
koristim neki njegov MemoryBarTool i primetio sam da se osetno bolje ponasa.

A ovo za TC nisam znao,ali sam zato primetio da se povremeno zaglupi dok kopira na fles drajv...
Ispise da je npr. kopirao 150% nekog fajla....

Vrh Dno