Šta je novo?

Usb flash poludeo skroz od virusa

dlekic

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2003
Poena
604
Koristim vec dve godine usb flash sandisk i na njega sam skidao
uglavnom muziku u mp3 formatu sa weba i nikad nisam imao problema

Medutim pre desetak dana usb flash mi je poludeo skoz , ne razumem se bas najbolje u zastitu ali rekao bih da je u pitanju neki virus

Naime u svakoom folderu mi se pojavljuje jedan fajl cija je ekstenzije .exe a ime fajla je isto kao ime foldera

Ako mi se folder zove „ Music ” u njemu se pojavljuje fajl

„ music.exe ” i velicine je 58 kb

Sto je najgore ta pojava nije ogranicena samo na jedan folder vec na sve foldere na usb flashu

Pokusavao sam da brisem rucno te exe fajlove velicine 58 kb ali ne vredi oni se ponovo pojave cim otvorim taj folder

Nisam smeo da muzicke fajlove snimljene na usb flash prebacim na hard disk racunara jer bi onda imao isti problem na racunaru

Zanima me da li postoji neko resenje za ovaj moj problem ?

Da li postoji neki program uz pomoc koga bi mogao da ocistim moj usb flash i da nakon ciscenja prebacim snimljenu muziku na hard disk racunara bez bojazni da cu zaraziti racunar ?

Da li postoje free antivirusni programi u kojima je moguce zadati da ociste odredeni uredjaj u ovom slucaju moj usb flash i da pri tom ciscenju ne zarazim slucajno i moj kompjuter

Molim za pomoc ili neko objasnjenje na cemu sam beskrajno zahvalan . Pozdrav

Ti najvjerovatnije imas problem sa virusom ne samo na fleski, vec i na kompjuteru (jer se obicno sami iskopiraju onog trenutka kad ubodes flesku). Zato skini npr. Avira AntiVir PersonalEdition Classic (besplatni antivirus - www.free-av.com) i Prevx1 (ima trial od 30 dana - www.prevx.com), pa skeniraj dobro sistem.

Da, to je virus. Nalazi se i u StartUp-u, a i u Windows folderu u vidu dva exe fajla koji se pokrecu kao sistemski procesi ... Moze se ocistiti i rucno u Safe modu, ali lakse je nekim antivirusom (Kaspersky ga sigurno cisti). Obavezno skeniraj sve, posto je moguce da ga ima po raznim folderima.

To je worm, mislim da je W32.Rays. Imaces problem, jer jede svaki exe fajl koji se zove kao i folder u kom se nalazi. Tacnije, prekopira sebe preko njega...

To je worm, mislim da je W32.Rays. Imaces problem, jer jede svaki exe fajl koji se zove kao i folder u kom se nalazi. Tacnije, prekopira sebe preko njega...

Ja ne primetih da to radi ... I cini mi se da je ipak u pitanju Virus.Trojan.nesto, bar tako KAV kaze.

Google kaze da je worm u pitanju, znam da se prosirio po jednoj mrezi, a siptomi su isti kao kod tebe (<naziv foldera>.exe, ikona foldera i velicina fajla). Nevazno, samo ga se resi, moze bas da napravi stetu.

Nazad
Vrh Dno