Šta je novo?

USB flash memorije

dlekic

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2003
Poena
604
Hteo bih da uzmem neku usb flash memoriju samo ne znam koju ,od kog proizvodjaca . Uzeo bih od 128 mb Gledao sam malo po oglasima

USB FLASH DISK 128MB , full 34 eura
USB 2.0 Flash disk 128 MB 44 eura
USB Flash Disk 128MB MIB 39 eura

TS32MFLASHCP) Compact Flash Card 32Mb 21 eura

(TS32MJFLASHA) USB JetFlash Drive A 32Mb 23 eura

(TS64MFLASHCP) Compact Flash Card 64Mb 33 eura

(TS64MJFLASHA) USB JetFlash Drive A 64Mb 35eura

(TS128MFLASHCP) Compact Flash Card 128Mb Ultra 30X 43 eura

(TS128MJFLASHA) USB JetFlash Drive A 128Mb 45 eura

Ne razumem koja je razlika izmedju svih ovih modela iste velicine memorije kada su svi po32 ili 64 ili 128 mb. Kod koga je najpovoljnije pazariti ove flash memorije , da su pouzdani da ce mi flash disk raditi kako treba :eye:

Imao sam problem sa IE5 pa sam zato vise puta kliknuo prilikom
pri slanju poruke.Izvinjavam se

Pa prvo razlika izmedju Compact Flash i USB je u velicini a i u tome sto ovaj drugi mozes direktno da nakacis na racunar (ako imas USB konektore :mrgreen:) a za CF ti treba ili dig fotoaparat, MP3 ili citac flash kartica (tipa 6in1 recimo) bilo interni ili eksterni.
Pa ako ti treba samo za prenos podataka i sl onda sigurno USB varijanta. Ako na ploci tj racunaru imas podrsku za USB 2.0 onda se interesuj za verziju USB 2.0

razlika

U cemu se sastoji konkretno razlika izmedju flash memorije tipa USB
i tipa USB 2.0 ?
Da li je USB 2.0 bolja stvar od obicnog USB kad vec kosta 10 eura vise

Kako na raunaru da razlikujem obican port USB od porta USB 2.0
ne razumem se u hardver ,firma od koje sam kupio racunar mi je sve instalirala zajedno sa Windowsom 2000 i podesila sve programe
Na osnovu cega da znam da li mi racunar ima podrsku za USB 2.0 ?
:with:

Ja imam (TS128MJFLASHA) USB JetFlash Drive A 128Mb i zadovoljan sam...

USB 2.0 ima mnogo brzi protok od USB 1.1 . Zato i postoji ta razlika u ceni. Da li imas USB 2.0 pogledaj u control panelu pod system. type;

usb

Ja imam 128Mb usb flash i to sporiji i odprilike za 3 minuta mi snimi svih 128 mb.
Iako mi ploca podrzava 2.0 ovaj je za moje potrebe savrsen,pogotovo mnogo ljudi nema 2.0 pa mi dodje isto.
Ti gledaj sta ti je bolje.

koje marke preporucujete za modele 128 ili 256

sta mislite o TS128MJFLASHM koji je ujedno i mp3 player i kosta oko 6000din

da li mogu modeli koji podrzavaju usb 2.0 da rade na mashinama koji imaju usb 1.1

Vrh Dno