Šta je novo?

USB Flash Kingston DataTraveler 4GB PROBLEM!

ZoxG79

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2008
Poena
320
Dakle,
imam pomenutu flash memoriju e sad imam problem prilikom kopiranja fajlova na nju kada zelim da nesto kopiram posle nekoliko sekundi ispise mi se poruka kao na slici!
To se desava samo kod nekih fajlova, mp3, txt, doc fajlove kopira bez problema a npr fajl tipa .exe nece mada nekad i to kopira a kasnije se pojavljuje ova poruka.
U cemu je tu caka posto je ranije sve funkcionisalo ok i odjednom sada ne. Da li je mozda crko Flash ili je nesto drugo problem? Da napomenem da druge memorije rade kod mene sasvim ok i bez problema!
Hvala na pomoci!
Pozdrav! :wave:

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    17.1 KB · Pregleda: 168
1. Proveri da li se isti problem desava kod nekog prijatelja na racunaru ili
2. Ako imas instaliran Linux ili live CD Linux probaj na svom racunaru kako ide kopiranje

Ako kod prijatelja sve radi kako treba, onda ti je Windows propao ili neki hardver u racunaru. Ako kod tebe sve ok radi pod Linuxom, onda ti je verovatno samo Windows propao. Ako pak imas probleme i dalje (i pod Linuxom i kod prijatelja) onda ti je propao flash, pa probaj ovo sto sam preporucio u temi "Iskustva sa USB memorijama":

http://www.transcendusa.com/Products/online_recovery_2.asp?dw=1

To je tool namenjen Transcend flash memorijama, ali ako mislis da vise nemas sta da izgubis probaj njime da sredis Kingstona.
Ja nemam sta drugo da dodam, mozda neko ima bolju ideju.

Ne dešava se to kod pojedine vrste fajlova, već je sam USB u pitanju
Kod mene Kingston USB DT 2GB se po ubadanju u usb ponekad pravilno prijavi na sistem, ponekad se prijavi kao da je uboden u usb 1.1 i kaže da može i brže, ponekad i posle "pravilne" prijave na sistem izbaci poruku sličnu tvojoj, i kad probam da mu pristupim kaže da ne može, i slično
Tako se ponaša na svim mašinama, s vremena na vreme, tako da je problem u njemu

Ne dešava se to kod pojedine vrste fajlova, već je sam USB u pitanju
Kod mene Kingston USB DT 2GB se po ubadanju u usb ponekad pravilno prijavi na sistem, ponekad se prijavi kao da je uboden u usb 1.1 i kaže da može i brže, ponekad i posle "pravilne" prijave na sistem izbaci poruku sličnu tvojoj, i kad probam da mu pristupim kaže da ne može, i slično
Tako se ponaša na svim mašinama, s vremena na vreme, tako da je problem u njemu

Ono sto ja mislim da se tu desava je da, u trenutku kada hoces da kopiras taj fajl usb "ispadne iz sistema" i ne moze da nadje fajl. Izvadi ga i probaj ponovo onda bi trebalo da radi.

Ok,
Hvala svima na odgovorima probacu ovo sto ste naveli pa cemo videti.

ja sam se sa ovim problemom mucio jedno mesec dana svakakvih programa sam skinuo soz nekih za formatiranje flesh memorija pa nekkih za popravljanje greski na ramu i ne znam ni sam sta sve :) i nije vredelo isti flesh imamo i ja i drug kington data style 8gb i isto to se desi na svakom kompu i ja sam na kraju uzeo i pojeo flesh to je jedino resenje tog problema :)

Da ne otvaram novu temu iste sadžine
Imam problem sa doticnom fleš memorijom. Do skoro je radila kako treba, nisam imao nikanvih problema. Od jednom je počeo da se javlja problem u brzini prebacivanja na fleš.
Ide do max 2100 kbytes/s što je užasno sporo. Da li postoji neki tools za fleške?

Kada hoću da uradim test pisanja izadje mi ova greška, fleška je prazna, šta treba da uradim ?

Prilozi

• FLESKA.JPG
    FLESKA.JPG
    125 KB · Pregleda: 68
Dakle,
imam pomenutu flash memoriju e sad imam problem prilikom kopiranja fajlova na nju kada zelim da nesto kopiram posle nekoliko sekundi ispise mi se poruka kao na slici!
To se desava samo kod nekih fajlova, mp3, txt, doc fajlove kopira bez problema a npr fajl tipa .exe nece mada nekad i to kopira a kasnije se pojavljuje ova poruka.
U cemu je tu caka posto je ranije sve funkcionisalo ok i odjednom sada ne. Da li je mozda crko Flash ili je nesto drugo problem? Da napomenem da druge memorije rade kod mene sasvim ok i bez problema!
Hvala na pomoci!
Pozdrav! :wave:

Ako je to ovaj fles, a jeste, stos je u samim amd 7xx juznim mostovima. Moj radi na intel/nVidia/Via chipsetu kao i na sb600 dok na sb 750 i sb 710 nije hteo da radi izbacujuci BAS TU gresku. I svasta sam prosao dok nisam skapirao sta se desava, 2 nove ploce su vracene na reklamaciju i prihvacena je jer ni oni nesrecnici nisu imali pojma da sb jednostavno odbija da radi sa njom. Fles dan danas normalno radi kod mene na konfi iz potpisa dok kod ortaka sa sb 7xx plocama nece ni da zevne. Ima jos ljudi po netu koji se zale, nisi sam.
Ako je fleskica radila kod tebe i pre na istoj konfi a sada nece... onda zaista ne znam sta je drugo sem da je crkla. Probaj kod ortaka na raznim cipsetovima.

Poslednja izmena:
jesi l probao format?

Jesam, sve je ostalo isto.

Ne znam šta da radim?!
Ranije je prebacivanje sa kompa na flesku islo oko 8000 kbytes/s, sada jedva 2000 kbytes/s, dok prebacivanje sa fleske ide do 19000 kbytes/s

Rešen problem. Instalirao sam Win 7. Formatiorao sam flesku (trajalo je oko 10 min) i sada radi kako i ranije.

Nazad
Vrh Dno