Šta je novo?

USB Flash Drive

face

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
650
Ako bi neko mogo da preporuchi neke firme koje ih proizvode i koje ih firme kod nas drze. Pozeljno je sto vishe firmi navesti.Tx.

Ja ne mogu bas da navedem konkretno neku mesto gde ih ima - jer ih vidjam ama bas svugde, jos malo pa ce i u trafikama da ih prodaju ! :D

Problem je, po meni, sto su prozvodjaci sve neke leve no-name firme, pa covek jednostavno ne zna sta da uzme. Naj "krstenije" sto sam ja video je PQI, donekle ozboljna firma za memorije - ali su ti bili i nesto skuplji.

Bilo bi dobro ako neko ima konkretna iskustva da li uopste ima smisla juriti neke poznate firme ili je to kod tih uredjaja svejedno, znaci ako je neko probao vise raznih primeraka, da li ima nekih razlika u performansama (?) ili u pouzdanosti ili u cemu vec...

drapin je napisao(la):
Naj "krstenije" sto sam ja video je PQI, donekle ozboljna firma za memorije - ali su ti bili i nesto skuplji.

Nije tačno, najkrštenije što ima da se kupi kod nas su Transcend-ovi USB drajvovi, ali njih izgleda ima samo direktno u Pin-u u Novom Sadu. I još su skuplji.

Pa ne znam nekako mi se chini da je manje vishe svejedno mada nisam siguran ne mogu da tvrdim jer nikad nisam ni video jedan a kamoli probao. Za sada ja znam ComputerLand. Znachi tu je josh Pin Computers, dalje?

Prvo sam koristio QDI a sada koristim Zoltrix. Ovaj drugi se pokazao boljim. Imas ga u firmi koja se, mislim, zove Qualifact u Decanskoj ulici..
pozdrav

supernova je napisao(la):
Nije tačno, najkrštenije što ima da se kupi kod nas su Transcend-ovi USB drajvovi, ali njih izgleda ima samo direktno u Pin-u u Novom Sadu. I još su skuplji.
A da na njih sam zaboravio...i ne treba ici do Novog Sada, sve sto ima u Pin-u ima ili moze da se naruci u Simm Shop-u u Cumicevom Sokacetu, ulaz iz Nusiceve.

Evo sad sam trazio i nadjoh milion kompanija. Nema vishe ko ovo ne proizvodi. Elem ne gledam da kupim za sebe vec sam dobio zadatak da nadjem sto vishe kompanije da bi im poslao upite sto se tice cena flash drivevova itd. zbog dalje prodaje pa mi zato treba sto vishe proiyvodjacha, a nashe firme da bi posle uporedio cene.

Ma sto se mene tice nije bitna marka. Ja licno imam jedan marke ??? a u firmi za prenos drajvera, programa i sl. koristim marku ???. Salu na stranu, svi key-ovi koje sam do sada probao bez problema mi rade posao pod XP i Linux-om. E, sada ako nekome treba pod Win98 onda to moze biti problem. Ali, jedva cekam da se pojave key-ovi koji podrzavaju USB2... To ce onda biti strava stvar, mada sam i sada zadoboljan, ali ipak kada hocu da napunim 128MB bas se dosta nacekam... Sve u svemu svidja mi se ova tehnologija, a i cene su sve nize i nize. Mi ih u firmi prodajemo ko alvu. Poludeli ljudi za tehnologijum, a i uz vecinu njih dolazi i ono cudence da se key okaci oko vrata. Mozda smo na rubu nove revolucije u modi...

Imam ja i ponudu za usb 2.0. Idi www.speedlink.com pa vidi. Mada ne znam kolko ljudi ima usb 2.0 na svojim plochama? I tipa jel je moguce da ja uredjaj koji je usb 2.0 gurnem u 1.0 i da on radi ali brzinom kao da je usb 1.0?

face je napisao(la):
Imam ja i ponudu za usb 2.0. Idi www.speedlink.com pa vidi. Mada ne znam kolko ljudi ima usb 2.0 na svojim plochama? I tipa jel je moguce da ja uredjaj koji je usb 2.0 gurnem u 1.0 i da on radi ali brzinom kao da je usb 1.0?

Ja jos nisam sreo USB 2.0 uredjaj koji nece da radi na 1.0/1.1....

jedva cekam da se pojave key-ovi koji podrzavaju USB2...
Mislim da USB nije ogranicenje nego sporost flash memorija. Ove sada su valjda 16x speed, a ima i nesto brzih.

USB 1.1 i USB 2.0 flash diskovi bi trebali da stignu u ComputerLand krajem sledece nedelje. To su PQI, a ima vec na lageri WinmaxGroup koji se uvoze vec duze vreme i pokazali su se jako dobro.

Ljuba

Nazad
Vrh Dno