Jel moze malo vishe informacija o doticna 2 modela USB Flasha koji su u ponudi,ako sam dobro razumeo jedan je obican model a drudi mini?
Kucaj u Googlu CMFUSB2.0-8GB ili CMFUSBMINI-16GB, to su oznake konkretnih modela, tako sam nasao sve sto me je interesovalo...
http://www.corsair.com/products/voyager/default.aspx
http://www.corsair.com/products/voyagermini/default.aspx
mene bi iskreno bilo briga za brzinu kad je garancija 10 godina. ne može da bude razlika veća od 5 do 10% +/- u odnosu na druge proizvođače.
Ovo si tako bubnuo...
ja imam dva prilicno brza flasha (ocz turbo2 i sandisk cruzer contour) i ajd se kladimo da su daleko od 10% brza od nekih obicnijih modela drugih ili cak i istih proizvodjaca. Izmenjao sam tonu flasheva, malo malo pa sam one sporije davao bratu, zeni, drugarima za rodjendan i tako... Iskustvo kaze ako mu na kutiji nije naglaseno da je super brz onda je spor...
Voyager je nekad vazio za najbrzi i najskuplji drive (GT varijanta doduse), a to sto kriju brzinu i hvale se kako je mali nikako ne obecava... no ako me zasvrbe pare, mozda ga i uzmem |))), ali necu prvi definitivno, mislim sta bih sa 16gb kome je upis <10mb/s...
Nemoj da pricas gluposti - tebi ako nije bitno, drugome jeste.tebi će baš da spase život ako nešto iskopira 4 minuta brže..... baš ću da se zanosim brzinom usb-a, nem pametnija posla...
tebi će baš da spase život ako nešto iskopira 4 minuta brže..... baš ću da se zanosim brzinom usb-a, nem pametnija posla...
ed_hunter je napisao(la):ne može da bude razlika veća od 5 do 10% +/- u odnosu na druge proizvođače.
Koji cruzer? cruzera tek ima raznih fela...
moj je contour i mislim da je najbrzi od svega sto su napravili i vrlo je jasno bilo istaknuto koje su mu performanse na kutiji
imali su pre toga titanium i on je bio brz (nesto sporiji), ali jako skup...
sad imaju neki backup drive ili tako nekako se zove, ali opet ne pisu performanse, pa me ne privlaci toliko...
ja nigde nisam napisao da je sporiji fleš drajv sigurniji, samo sam napisao da je meni bitnija sigurnost podataka od brzine, ma kakva ona bila, najveća ili najmanja. sigurno ne bih kupio drajv koji ima 1 god garancije samo zato što mu na kutiji piše OMG HI SPEED FTW PWN, jer ne želim da učim na svojim greškama
sigurno ne bih kupio drajv koji ima 1 god garancije samo zato što mu na kutiji piše OMG HI SPEED FTW PWN, jer ne želim da učim na svojim greškama
Dobro pitanje...u slucaju da ti crkne flash, corsair ce da ti sem novog flasha vrati i izgubljene podatke?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari