Šta je novo?

USB eksterni HD

vukx

Slavan
Učlanjen(a)
05.01.2005
Poena
304
Dobio sam eksterno USB kuciste za HD, malo je starije ali nije ni koristeno. Trenutno mi je u njemu Maxtor 160GB.

Od kada sam ga prikljucio pravi mi probleme:
-prvo mi je javio da nije dobro instaliran i da ce biti problema sa uredjajem i stojao je onaj zuti trougao sa usklicnikom u Device Manageru na USB Mass Storage Device, naravno nije ni radio
-posle restarta je proradio,a ne znam kada je onaj usklicnik nestao
-ali prilikom restarta, odnosno podizanja racunara nekoliko puta se zamrzavao zaredom jos na prvoj stranici (gde se ulazi u BIOS), pa sam morao da iskljucim eksterni HD
-kada sam ga ponovo ukljucio izgledalo je da radi OK i vise ga nisam ni cackao, medjutim odjednom mi je iskocilo da pisanje nekog "xy" file-a na taj disk nije uspelo, a taj disk nisam ni koristio (verovatno neki windows-ov sistemski file koji on sam pise) i zakucao mi se racunar
-kad god palim racunar na prvoj stranici mi ispisuje "CPU is unworkable or has been changed. Please recheck - CPU SOFT MENU". Isao sam tamo u BIOS-u i ne mogu da primetim da je ista promenjeno

Posto nemam nikakva iskustva sa USB eksternim kucistima za HD-ove svaki savet mi je dobro dosao.
Usput sistem mi je Win XP, SP1...

Probaj ovako : sacekaj da se sistem skroz podigne pa tek potom ukljuci usb hdd. Znaci fizicki izvadi usb uticnicu iz racunara tako da ga bios ne cekira prilikom dizanja sistema.Ja uvek prvo palim racunar pa ukljucim usb hdd (sacekam da cujem hdd u fioci kako uradi ono inicjalno cekiranje) i tek potom utaknem usb uticnicu u racunar.Ako ti je sve ispravno mora da radi :)

Problem je sto mi sada i kada skroz iskljucim USB Hdd, pojavljuje mi se ona poruka na pocetku "CPU is unworkable or has been changed. Please recheck - CPU SOFT MENU", tu se zamrzne i ceka da pritisnem F1...

vukx je napisao(la):
Dobio sam eksterno USB kuciste za HD, malo je starije ali nije ni koristeno. Trenutno mi je u njemu Maxtor 160GB.

Od kada sam ga prikljucio pravi mi probleme:
-prvo mi je javio da nije dobro instaliran i da ce biti problema sa uredjajem i stojao je onaj zuti trougao sa usklicnikom u Device Manageru na USB Mass Storage Device, naravno nije ni radio
-posle restarta je proradio,a ne znam kada je onaj usklicnik nestao
-ali prilikom restarta, odnosno podizanja racunara nekoliko puta se zamrzavao zaredom jos na prvoj stranici (gde se ulazi u BIOS), pa sam morao da iskljucim eksterni HD
-kada sam ga ponovo ukljucio izgledalo je da radi OK i vise ga nisam ni cackao, medjutim odjednom mi je iskocilo da pisanje nekog "xy" file-a na taj disk nije uspelo, a taj disk nisam ni koristio (verovatno neki windows-ov sistemski file koji on sam pise) i zakucao mi se racunar
-kad god palim racunar na prvoj stranici mi ispisuje "CPU is unworkable or has been changed. Please recheck - CPU SOFT MENU". Isao sam tamo u BIOS-u i ne mogu da primetim da je ista promenjeno

Posto nemam nikakva iskustva sa USB eksternim kucistima za HD-ove svaki savet mi je dobro dosao.
Usput sistem mi je Win XP, SP1...

vukx je napisao(la):
Problem je sto mi sada i kada skroz iskljucim USB Hdd, pojavljuje mi se ona poruka na pocetku "CPU is unworkable or has been changed. Please recheck - CPU SOFT MENU", tu se zamrzne i ceka da pritisnem F1...

Napisi koja ti je kompletna konfiguracija, dakle CPU, mainboard, RAM, HDD, PSU. Na temelju onoga sto si do sada napisao, moguce je da si imao problema sa strujom, koji su opet, izazvani USB HDD rack-om.

Ne znam tacno model ali ploca je ABIT-ova, procesor Intel 3.0 ili 3.2, 1GB RAM Kingston (2x512), graficka Radeon 9800 Pro, a od dodatnih kartica samo stari Pinnacle PCTV. HDD imam 2x200GB Maxtor SATA u RAID0 i jedan Seagate Baracuda od 80GB. Jos imam jedan Pionirov DVD rezac. Sve se to nalazi u Ciftekovom najvecem kucistu. Od eksternih uredjaja imam jos samo modem za kablovski internet koji je takodje spojen na USB...

Nazad
Vrh Dno