Šta je novo?

Usb device not recognized - prenosivi hard

bokili88

Poštovan
Učlanjen(a)
01.05.2014
Poena
51
Pozdrav,da li neko ima savet kako da resim sledeci problem.Dobio sam jedan prenosivi hard disk od druga - Transcend Storejet 0275 - 500gb.
Kad ga ukljucim u usb,nekad ga prepozna odmah,nekad isbaci gresku "usb device not recognized" a nekad nista,tj ne detektuje ga uopste.Cujem da radi i svetli ali nista.Probao sam razlicite portove,probao sam ga i na drugim racunarima i ista situacija,ponekad hoce a ponekad ne.E sad ne znam da li je do samog hard diska ili mozda do kabela? Planiram sutra da odem do servisa da uradim dijagnostiku,a u medjuvremenu rekoh ajd da vidim da li je neko od forumasa imao slican problem? :)

do shell-a je,sad dal' je do pcb-a,dal' do porta na shell-u,dal' do samog kabla...takodje mozda je do porta na racunaru,ali verujem da si vec do sad isprobao sve portove na racunaru.

Meni se to takođe par puta dešavalo i sa prenosnim HDD i sa flash-om. Međutim problem rešim tako što konektujem HDD ili flash na drugi USB port. Vrlo često problem nestane nakon resetovanja računara. To mi se dešavalo i na Win 7 i sada na Win 8.1.

@umart, a šta je shell?

kuciste,ekterni hard je sacinjen od kucista u koje je ubacen obicni 2,5 inca hdd,tj hard disk od laptopa.sa samim hardom je sve u redu,pa u najgorem slucaju,ako nemas ili ti ne uvaze garanciju,mozes da kupis neko 2,5 kuciste,ubacis hdd i to je to.

Poslednja izmena:
@umart, hvala na objasnjenju.

Pokupio sam hard danas iz servisa.I oni su ga testirali kao i ja,takodje su i probali drugi kabel.Rekli su mi da je verovatno u pitanju kuciste harda jer hard samo po sebi radi normalno.

stvar je jasna,prepakujes hard u neko kuciste po izboru i to je to.

Kupio kuciste sa kupinda za 500 din i sljaka ko now.Hvala na savetima momci ;)

Vrh Dno