Šta je novo?

USB C kabal od 1m do 2m i još ponešto

sh0rax

Cenjen
Učlanjen(a)
01.03.2015
Poena
170
Moja oprema  
Matična ploča
Gigabyte B550M DS3H
RAM
16GB
GPU
RX 5700 XT
Storage
2x4TB HDD 2x2TB SSD
PSU
CHIEFTEC 700W
Monitor
AOC 24G2U
Laptop
ASUS ROG G552V
Pristup internetu
  1. Mobilni internet
Prijatelji,
Htio sam da kupim usb c na usb c za punjač od Magic 5 Lite jer mi je neko rekao da se preko onoga sa usb a na usb c ne puni punom brzinom.Imam 45w ja msm punjača i ovaj usb c kabal se presavio i nekad oće a nekad neće da puni.Koji tačno da kupim ima li veze sa jačinom punjenja ako uzmem u ananas na popust 1.5m 400 dinara.I htio sam da pitam punjač za Xiaomi Note 8t kakav bi bio dobar ne mora neko brzo punjenje može i obično kabal plus utičnica.
Pozdrav

Konektor nije bitan (usb-a na usb-c ili usb-c na usb-c) već amperaža kabla, tj. traži kabl od 3 do 10A.

Trenutno USB-a na usb-c je 6a a ovaj ima neku munju na njega ovaj usb c.Koji punjač bi ste mi preporučili za Note 8t Xiaomi ne neki specijalni to je za moju star majku

treba probati dal bi radio iz ikea 100w kabl na tom telefonu posto je kabl istestiran sa moje strane i 100w je pravih laptop puni oko 70 do 80w vise taj elitebook ne moze da povuce sa essanger 100w adapterom.Nazalost nema 30w adapter u ikei na stanju on bi ti bio dobar sa onim usbc-usbc kablom sto je oko 260din onim plavim za taj telefon posto je 18w punjenje max.A da imas kabl i punjac koji je kvalitetniji nego kineski noname.A ako mozes njoj bi sa alija essanger sa kablom isto odgovarao ona 20w varijanta izadje 4 do 5e sa postarinom ukupno.A ikea ako neces da cekas.
https://vi.aliexpress.com/item/1005005866551686.html samo sto izgleda mora preko telefona da se naruci ovako kao nece slanje u srb a uspeo sam da porucim preko androida bez ikakvih problema sa ovog linka
Ikea varijanta za brzi punjac:
Napomena na samsungu je limit 25w sa njim.Dok takodje elitebook gura do 45w testirano sa essanger kablom sto ima ekran kao i ikea kabl 100w na koji sam nakacio usb c tester sa ekranom.
https://www.ikea.com/rs/sr/p/rundhult-kabl-usb-c-kabl-usb-c-tamnosiva-00581107/ a taj kabl je preporuka ako hoces da iskoristis potencijal do kraja
Pozdrav

@sh0rax

Ako mozes da sacekas da punjaci / kablovi stignu iz Kine , pogledaj AliExpress teme.

Za Honor ti treba punjac koji podrzava PPS protokol 10V-4A i kompatibilan kabl.
( u zavisnosti od punjaca A-C ili C-C kabl )
Original Huawei SuperCharge 40W je sa USB-A izlazom

Za 8T moze bilo koji "normalan" QC 3.0 18W ( 9V-2A )

( ima mnogo krsa , pa pogledaj testove i vidi sta valja )

EDIT :

@gicko

Gledajte malo specifikaciju. ;)

s45.jpg

Ovaj Ikein nece puniti Honor sa 40W , kao sto je i vecina univerzalnih GaN 65/67W punjaca
na PPS ogranicena na 5A , a za 66-68W je standard 11V - oko 6A
I ne podrzavaju svi GaN punjaci PPS...

Poslednja izmena:
Hvala na ispravci @sasa022 zaboravio da honor radi na drugom standardu.Znam da i samsung ultre gde je max punjenje puni ikein do 25w izgleda neki limit licno testirano.Dok xiaomi 65w i essanger 100w toga nema i pune max.Ikea kabl uspesno dosao kod mene na oko 80w na 100w adapteru kad punio laptop tako da je realnih 100w taj kabl.Od obaveza ne pogledah specifikacije.Preporucio ga posto je pouzdaniji od noname punjaca i jeftiniji od originalnog.Hp elitebook gura do 45w bez problema to sam testirao takodje taj ikea punjac
Pozdrav

Vrh Dno