Šta je novo?

USB C DAC

danijel00

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2003
Poena
875
Izvinjavam se unapred ako sam prevideo postojeću temu, kao i ako ću da pišem o nečemu što je već uveliko poznato...

Nedavno sam uzeo s20fe, koji ima samo usbc izlaz. Imam nekoliko bt slušalica u raznim veličinama (ništa fancy), ali sam hteo i zicne. Malo sam pregledao po komentarima, na online prodavnici i video sam da se puno ljudi zali na razne modele type C na 3.5mm adapter da ne rade kako treba na Samsungu, a i svakakvih slušalica... uzeo sam neke na kojima piše Samsung i akg i navodno su "original" za 3e 😀
Za posao su ok, ali čim sam probao nešto što nije govor zvučalo je očajno šuplje (tidal koji sam sad skontao da mi radi bez vpn), a pošto imam iste takve na 3.5mm skontao sam da je nešto čudno.
Malo sam uzeo da čitam i skontao da je Samsung u svojoj mudrosti onemogućio korišćenje njegovog dac-a, tako da slušalice moraju da imaju svoj, tj da zato jeftini adapteri ne rade (na xiaomi rade), a naravno jeftine type C očajno zvuče...

Onda sam se upetljao u traženje daca... tu sam se bas zakopao, idu od 7e i nekim realtekom (čak tvrde da imaju i pojačalo za te pare, ma da :)). Zatim ima izbora oko 10-20e iz kine, pa nešto tipa 30-40e, lokalno i onda sve naviše, gde već te skuplje stvari uglavnom zauzimaju više mesta od telefona. Obzirom da mi je izvor zvuka tidal premijum, i da od dece muziku slušam jednom pa nikad, nekako sam se ograničio na 30e.

Na kraju sam našao vrlo zanimljivu tajlandsku firmu Heavy Bass koja nudi 2 modela, jedan samo za muziku i jeftiniji koji podržava i mikrofon.
Takođe sam uzeo i slušalice srednje od ovih koje nude i to me je zajedno izašlo oko 20e, tako da sam zadovoljan, sa sve mojim imenom graviranim na slušalicama i kutijom. pretpostavljam da nekom sa ozbiljnijim sluhom ne bi bilo dovoljno, ali se meni bas sviđa za ove potrebe ;)
Uporedio sam sa ugrađenim zvukom na laptopu i desktopu, čak i ja čujem razliku (a trenutno mi je levo uvo pod upalom od bazena;))

Ne znam da li se neko i kod nas setio ovo da radi, ali obzirom na ponudu ovde, definitivno deluje da je korisna stvar.

Još jednom se izvinjavam ako sam mlaku vodu otkrio :)

Prilozi

• 20210612_141312.jpg
    20210612_141312.jpg
    174.8 KB · Pregleda: 45
  • 20210612_141227.jpg
    20210612_141227.jpg
    186 KB · Pregleda: 46
A jesi koristio Samsung slušalice što dođu sa telefonom?
Ne znam dolaze li sa S20FE, ali dolazile su sa recimo N10.
Zanima me kakve su u odnosu na njih.

Uz fe ne dolazi ništa, tj samo punjač od pre 10 godina :)
Evo ti ispod kako izgledaju te slušalice što su navodno original, za 3e, mislim da su te išle uz n10.
To čak i nije toliko poenta posta, više je poenta - ne uzimati jeftin usbc na 3.5mm adapter jer neće raditi ili će raditi loše, a druga je da je Samsung jaje i da nas namerno tera na dodatni dac, iako ih ništa ne bi koštalo da interni dac šalje signal na usbc.

20210609_152059.jpg

Ovako ne može da se ocijeni jesu li original.
Ovo ti pišem jer one koje dođu sa Note 10 i koristim na Note 10 i zvuk je dosta dobar, recimo u rangu kupovine nekih od 50€ do 60€.

Ovako ne može da se ocijeni jesu li original.
Ovo ti pišem jer one koje dođu sa Note 10 i koristim na Note 10 i zvuk je dosta dobar, recimo u rangu kupovine nekih od 50€ do 60€.
Gde mogu biti original za 3e :) kao što rekoh uz fe se dobije - ništa... na tim originalnim je verovatno pristojan i dac. Uglavnom ovo mi je prvi Samsung posle 10tak godina, a verovatno i za narednih 10.

Pretpostavljam da si resio problem jer je proslo dosta vremena, ali evo ja sad gledam da porucim i nadjoh ovaj ugreen za koje bih rekao da je ono sto tebi treba. 😊
Imace sam trazio temu da vidim rade li ovi adapteri od 2-3€ i videh tvoju temu da ne rade. 😁Screenshot_2023-12-11-17-38-05-743_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Nazad
Vrh Dno