Šta je novo?

USB Bluetooth 5.0 secka zvuk na TLC slusalicama na Windows 10.

Zekovic

Cenjen
Učlanjen(a)
29.06.2017
Poruke
2,557
Poena
175
Uzeo sam neki USB bluetooth za par stotina dinara čisto da bocnem Bluetooth TCL slušalice na laptop pošto nema bluetooth medjutim na Windows 10 secka zvuk , gledam na netu to je kao konflikt sa wireless karticom koja je 2.4ghz a ne verujem da je to kako na mobilnom radi i tamo je 2.4ghz.
 
kolika je udaljenost sluški od usb priključka, i ima li fizičkih prepreka između ?
 
Nema udaljenosti odmah pored usb bluetootha su , ne odaljavam se. Hardware id usb bluetootha je
USB\VID_0A12&PID_0001&REV_8891 probavao sam neke drivere na osnovu hw ida i nece ni jedan,
 
ubodi BT adapter u usb 2.0 port (crni) a NE u 3.0 (plavi).
 
Probao sam u USB 2.0 , videću u 3.0 da bocnem možda je 3.0? inače Windows 11 je u pitanju izvinjavam se na nije 10.
 
Poslednja izmena:
Имамо кривца ! СТРАЖА !!!
 
Windows 11 i bluetooth 5 to su srca dva ljubili se grlili sve do pola dva , zezam se ali ko će sad desetku da instalira mrzi me.
 
I ja imam taj problem na Win 11 isto secka zvuk probao najnove drajvere isto i ostao sam na aux ne verujem da je do windows 11 mislim da ce isto da bude i na Windows 10:D
 
JBL isti problem radi, i na win10 i na win11. Nema šta nisam probao i pretumbao, menjao i bluetooth adaptere, i skidao ranije driver-e, ma uvek samo krene distorzija i neki zvuk sačuvaj me Bože.
 
Bolje kupiti žične slušalice nego se bakćati šta ometa bluetooth, haos.
 
JBL isti problem radi, i na win10 i na win11. Nema šta nisam probao i pretumbao, menjao i bluetooth adaptere, i skidao ranije driver-e, ma uvek samo krene distorzija i neki zvuk sačuvaj me Bože.
moje JBL sluške nemaju taj problem. Koristim ih na laptopu koji ima BT (mislim da nije 5, nisam siguran), i na desktopu na koji sam uboo jeftini USB2BT adapter (piše 5.0) kupljen na AE. I desktop i laptop su W10
 
Probaj Teams ili neki video/audio call program.
 
Moj USB Bluetototh je Cambridge Silicon Radio Ltd. to je neki britanski cip , nije ni realtek ni atheros:

Screenshot 2022-07-01 102215.png
Trebao sam neki sa Realtek ili Atheros cipom da uzmem , ovde ne znam ni gde drivere da skidam , moram od Microsofta da koristim.
 
Ja sam imao problem sa nekim EnergySystem 2 bluetooth sluskama i bt5.0 , resio sam tako sto sam ruter pustio da radi samo na 5ghz. I telefone povezao na 5ghz . Smetnje prave signali koji su na 2,4Ghz . Ako imas vise telefona a sluske rade na 2,4Ghz hoce da pravi smetnje. Nebitno sto je bt5.0 . W10 je malo bangav sa bluetooth povezivanjem. Na kraju sam odustao i presao na kabl.
 
Kad sam baš blizu usb bluetootha onda nema problema ali čemu to onda se gubi svrha bluetootha ako moraš da budeš pored laptopa. Za slušalice ajde može da prodje ali za lupam bluetooth zvučnike to već nema smisla.
 
Na racunaru nisam probao,ali imam problem sa telefonom gde i jedna slusalica secka,desna.
Isti problme i sa drugim blutut slusalicama i drugim telefonom,na racunaru nisam probao ali cu testirati.
 
Stiže mi laptop sa Intel wireless + bluetooth wifi karticom pa ću videti kako se ponašaju slušalice na tom laptopu. Javiću za par dana.
 
Uzeo sam laptop sa Intel(R) Centrino(R) Advanced-N 6235 koji u sebi ima bluetooth i wifi , ne secka mi vise zvuk na slusalicama , odlicno radi hvala Bogu da kucnem u drvo , ocigledno da je bio problem u adapteru. Ove TCL MTRO200BT dizajn je takav da su se ogulile samo tako na mnogo mesta , baterija je dobra satima traje , zvuk solidno jak , zadovoljan sam sa njima ali ogulice se cele ne mislim na plastiku nego ovo za usi.
 
Nazad
Vrh Dno