Šta je novo?

USB bez USB-a

Jap

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
604
Imam malo stariju Gigabyte-ovu plocu (Aladin GA-5AA) na kojoj je opcioni USB port ali isti ima 8 pina, a ja odgovarajuci kablic nigde nemogu da nadjem( ovi novi su sa 10, -1 zatvoren; dakle 9, ali svejedno bi trebala da su aktivna samo 8).Kako god, treba mi: ili doticni kabl sa naravno samim USB prikljuchcima(najmanje 2) ili da negde nadjem PIN ASSIGN-ove za bas ovu moju plocu, te spomenuti kablic.Dakle, GDE?I Sta? Chini mi se da sam negde ukacio nekakve PCI kartice za USB? Dal bi mi to resilo problem?(kako to uopste sljaka?)
Narode, hitja mi je s ovim, te pomagajte. Thanks, anyway

Ukoliko ne mozes da nadjes odgovarajuci kablic sa portovima i zelis da se zafrkavas sa prepravljanjem tog kablica koji imas, pin assignment bi trebao da imas u uputstvu od ploce. Ako nemas uputstvo, imas ga na GA sajtu - nadji opis ploce, pa odande imas link ka bios apdejtima, uputstvima, drajverima ...

To mozes da resis i tako sto ces da ubodes PCI USB kontroler. Sam naziv sve govori - to je zaseban kontroler i u tom slucaju iskljuci ovaj USB sa ploce u BIOSu (ukoliko nisi nista uradio, tj ukoliko ga ne koristis). Zbog navale jeftinih USB 2.0 PCI kontrolera, stari USB 1.1 bi trebao da bude na raspolaganju za nekih max petnaestak eura (proveri jos jednom cenu tu kod tebe).

Nazad
Vrh Dno