Šta je novo?

USB Backtrack3

-Marko-

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2005
Poena
350
Hteo bih da instaliram backtrack 3 na usb flash drive.Uspeo sam da ga pokrenem kao liveCD sa flash-a ali ono sto bih ja hteo je da ga instaliram na flash zato sto bih voleo da u njega ubacim drivere za Realtek 8187SE koji dolazi uz MSI wind.To je vec drugi problem verovatno i veci jer mi i prosto formatiranje zadaje probleme ali za sada..
Mozda gresim zato sto pokrecem backtrack u vmware-u ali kapiram da ne bi trebalo da predstavlja problem.
Ubacim flash,pojavi se /dev/sda ili/sdb/sdc kako koji put i kada treba da ga mountuje pritisnem cancle(windows dete,ne zamerite)
Kapiram da sada nije mountovan i da mogu da mu pristupim iz fdisk-a..
koliko ja kapiram udjem u fdisk /dev/sda1 i obrisem particiju..
napravim novu i pritiskam enter za default vrednosti i ukucam w da sve to snimi
q enter
sada kucam mkfs.ext3 /dev/sda1 enter on zavrsi ali kada opet udjem u fdisk kaze da nema validan fs i nece uopste da ga mountuje..
a i nisam siguran kako mount-ovanje funkcionise
da li samo kucam mount /dev/sda1 ili moram da mu dam putanju gde da mount-uje
Gde gresim..
Please help:)

verovatno moraš biti root

su

mount /dev/sdx /putanja/do/mount/tačke

Hteo bih da instaliram backtrack 3 na usb flash drive.Uspeo sam da ga pokrenem kao liveCD sa flash-a ali ono sto bih ja hteo je da ga instaliram na flash zato sto bih voleo da u njega ubacim drivere za Realtek 8187SE koji dolazi uz MSI wind.To je vec drugi problem verovatno i veci jer mi i prosto formatiranje zadaje probleme ali za sada..
Mozda gresim zato sto pokrecem backtrack u vmware-u ali kapiram da ne bi trebalo da predstavlja problem.
Ubacim flash,pojavi se /dev/sda ili/sdb/sdc kako koji put i kada treba da ga mountuje pritisnem cancle(windows dete,ne zamerite)
Kapiram da sada nije mountovan i da mogu da mu pristupim iz fdisk-a..
koliko ja kapiram udjem u fdisk /dev/sda1 i obrisem particiju..
napravim novu i pritiskam enter za default vrednosti i ukucam w da sve to snimi
q enter
sada kucam mkfs.ext3 /dev/sda1 enter on zavrsi ali kada opet udjem u fdisk kaze da nema validan fs i nece uopste da ga mountuje..
a i nisam siguran kako mount-ovanje funkcionise
da li samo kucam mount /dev/sda1 ili moram da mu dam putanju gde da mount-uje
Gde gresim..
Please help:)

Da li je kismetom i aircrackom podrzan tvoj wireless adapter.
Mislim, da se ne mucis.

Daaaaa...:D
Nije da radi bas full,ali..koliko sam skapirao packet injection ne radi ali radi monitoring tj. moze da uhvati 4 way handshake koji je neophodan za razbijanje WEP enkripcije..
Nisam uspeo,jednostavno neceee...nece da se formatira..
Moram da stavim neku od linux distribucija na cd pa da ga pokrenem na kompu shto me uzasava jer postoji ozbiljna mogucnost da cu hard da upropastim ali kada ovo nece..
Naravno ovo je prvi problem ali..ajde korak po korak
Kasnije ce da bude kompajliranje drivera:wall:
Nego ono sto me jos interesuje je da li je dovoljno da stavim samo neki ext fs pa da backtrack sam pamti promene ili moram nesto da ga preusmeravam na odredjenu lokaciju ili sl..Tj da li i dalje kapira da je live.. a odredjenim podesavanjima kapira da treba da cuva promene..

Instalirao sam Backtrac3 i vmWARE player 3.0.1 build-227600. Linux pokrecem sa usb flesha bez problema i kachim se na mrezu preko wareless kartice. Ruter preko koga se kachim na net mi je u drugoj sobi na spratu ;)
Elem da li neko moze da mi kaze kako da dobijem wlan0 u backtracku3 onom komandom "airmon-ng", i da li je to uopshte moguce ukoliko nemam ruter nego samo wireless karticu?

Nazad
Vrh Dno