Hteo bih da instaliram backtrack 3 na usb flash drive.Uspeo sam da ga pokrenem kao liveCD sa flash-a ali ono sto bih ja hteo je da ga instaliram na flash zato sto bih voleo da u njega ubacim drivere za Realtek 8187SE koji dolazi uz MSI wind.To je vec drugi problem verovatno i veci jer mi i prosto formatiranje zadaje probleme ali za sada..
Mozda gresim zato sto pokrecem backtrack u vmware-u ali kapiram da ne bi trebalo da predstavlja problem.
Ubacim flash,pojavi se /dev/sda ili/sdb/sdc kako koji put i kada treba da ga mountuje pritisnem cancle(windows dete,ne zamerite)
Kapiram da sada nije mountovan i da mogu da mu pristupim iz fdisk-a..
koliko ja kapiram udjem u fdisk /dev/sda1 i obrisem particiju..
napravim novu i pritiskam enter za default vrednosti i ukucam w da sve to snimi
q enter
sada kucam mkfs.ext3 /dev/sda1 enter on zavrsi ali kada opet udjem u fdisk kaze da nema validan fs i nece uopste da ga mountuje..
a i nisam siguran kako mount-ovanje funkcionise
da li samo kucam mount /dev/sda1 ili moram da mu dam putanju gde da mount-uje
Gde gresim..
Please help
Mozda gresim zato sto pokrecem backtrack u vmware-u ali kapiram da ne bi trebalo da predstavlja problem.
Ubacim flash,pojavi se /dev/sda ili/sdb/sdc kako koji put i kada treba da ga mountuje pritisnem cancle(windows dete,ne zamerite)
Kapiram da sada nije mountovan i da mogu da mu pristupim iz fdisk-a..
koliko ja kapiram udjem u fdisk /dev/sda1 i obrisem particiju..
napravim novu i pritiskam enter za default vrednosti i ukucam w da sve to snimi
q enter
sada kucam mkfs.ext3 /dev/sda1 enter on zavrsi ali kada opet udjem u fdisk kaze da nema validan fs i nece uopste da ga mountuje..
a i nisam siguran kako mount-ovanje funkcionise
da li samo kucam mount /dev/sda1 ili moram da mu dam putanju gde da mount-uje
Gde gresim..
Please help