Šta je novo?

USB 3 front panel

cmyk

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2006
Poena
310
Zdravo svima.
Gde da kupim front panel za USB3 ?
Ne kupuje mi se novo kuciste (iako postojece nije neko, ali opet...) samo zbog USB3 front panela.
Znam da mogu produznim kablom da povezem na zadnji konektor, ali me uzasno nervira sto ne nadjoh nigde ovaj panel.
Ima u jednoj radnji sa racunarima ali je preko 3000RSD - ako mene neko pita, za ono sta mi treba, parce plastike od 3000 - cista pljacka :)))
Dodacu jos toliko i kupicu celo kuciste ako se zainatim, ali mi je jako glupo da se tako nesto radi...

Dakle, da li zna noko negde gde ima ovih panela?
Pozdrav,
Cmyk

Пре пар година сам тражио и једино нашао у продавници фирме која прави Тесла таблете ;) по цени од око 1к4, баш та 3,5" верзија. Нисам одмах купио, после сам остао без пара, на крају је та радња затворена а не знам да ли је отворена нова у овом крају. Не видим то ни на сајту па не знам да ли још има.

@ivicanikolic34
Ma da, nije problem da se naruci odande, al iima da se ceka 20 dana (minimalno, nikada nisam dobio nista brze iz kine)... e-bay mozda nije losa varijanta, al ito ej plan b..
@vladat1
To majstore, to je to -samo jos da ga ukebamo u nasem ataru :)
ovo kosta manje 5 E (3.7 gbp, st o je 4.8 E) i fri siping do nas... - ako ne nadjemo ovde, narucicu ga, pa kad dodje da dodje :)

@all
Ali mene izludjuje sto kod nas nema... osim onih koji zele moje 3000 za parce plastike :)))
Ako neko zna gde ima kod nas , bilo bi super.
Hval svima koji su se javili

Poslednja izmena:
Pa ili daj 3000 za parce plastike, ili cekaj 20 dana. Jel ti posla dusa da odmah danas nesto ukljucis u prednji deo kucista? :)

Вероватно се већ дуго ваљају кућишта са USB 3.0 а ко има старо, често има и стар хардвер коме не значи USB 3.0 и онда се продавало пар комада годишње. Смео бих да се кладим да може да се нађе затурено у некој радњи а баш ћу да погледам на бљуваку у суботу/недељу да видим да ли је неко довукао слично.

@ivicanikolic34
:)))))))))))
Ma ne nije , naopako :)))
Nego se uvek iznerviram kada ne mogu da nabavim neke stvari za koje nikad ne bih pretpostavio da je problem... Kao ovo.
Mali off, ali da li znas da u celom NS nema da se kupi sraf od 7mm - M7 - ima M6 , ima M8, ali 7 - ne.
To je posebna vrsta, nema ni matica ni srafova :)
Tako i ovo..
Ima svega, ali panela nema.
I onda se ja iznerviram :)
Nije naravno nikom stala krava na nogu, pa da je hitno, sacekacu ja i vise ako treba, samo me prosto cudi kako nekih stvari nema.
Poz
Cmyk

Poslednja izmena:
Ja ću da kupim ovaj. Ima dobru cenu. Meni 3-4 nedelje ništa ne znači.

Da, i ja mislim da cu naruciti taj panel sto ga nadje DjoleMC
Inace su cene skoro iste - jedna je 16.18$ a druga se sa shipingom a druga 11.5GBP sto dodje 16.35 $

Poslednja izmena:
Ajd ako uzmete javite kako radi, vidim da ima i senzor za temperaturu, verovatno za cpu, pa prikazuje na displayu.

Ja cu tek na jesen menjati komponente, pa cu tad uzeti, za sad mi ne treba.

Pitanje za iskusnije članove u vezi kupovine online. Dajte mi predlog (link), za malo boljeg prodavca (sa većim ocenama) za ovaj panel.

Pa sto ne uzmete usb 3.0 kabl musko-zenski? Meni je to mnogo bolja opcija, a ima kod nas za najvise 400-500din. Lepo stoji pored monitora konektor.:)

Poslednja izmena:
Ако ће неко да наручује, можда би могао за мене неки најјефтинији са два USB 3.0, није ми потребно остало. Имам неку Chieftec фиоку или како се то зове са сензорима и контролама а не користим је, не знам ни зашто сам је купио, па би ми само два USB 3.0 на 3.5" било добро решење.

@vladat1

Ok su ti svi ovi prodavci sa pozitivnim ocenama preko 99%

Kupio sam barem 20 raznih sitnica (najskuplja je bila baterija za laptop od 25$) sve je stiglo bez problema, nekad brze nekad kasnije, ali je stiglo.

Ако ће неко да наручује, можда би могао за мене неки најјефтинији са два USB 3.0, није ми потребно остало. Имам неку Chieftec фиоку или како се то зове са сензорима и контролама а не користим је, не знам ни зашто сам је купио, па би ми само два USB 3.0 на 3.5" било добро решење.

Otvori internet karticu i kupi sam. Trebaće ti i u buduće. Ovako samo povećavaš troškove (kurir od njega do tebe, provizija za uplatu u banci, možda carina).

Samo da se pohvalim i zahvalim :)
clan Mladj je procitao ovu temu i ponudio mi svoj front panel, posto njemu nije radio - ja probao na mojoj ploci, i radi kao singerica :)
Mladjo, jos jednom hvala, zaista sam odusevljen tvojim gestom.
Puno pozdrava svima
Cmyk

Meni stigao onaj manji model za 3.5", samo dva USB3 porta i dobar je, vredi tih 700-800din koliko je izašlo ukupno.

Prilozi

• DSC_0029.JPG
    DSC_0029.JPG
    222.9 KB · Pregleda: 129
Nema na čemu cmyk, samo sam ti prodao dalje nisam dobročinitelj :smoke:
samo da kažem ljudima, uzeo sam ga za sebe sa Alija, toliko je i mene izašao ali imao sam neki konflikt,
kad priključim panel "iskopča" mi se hard disk, pretrnuo sam od straha :S:
eto kod njega radi super a ja i dalje nemam :d

Nazad
Vrh Dno