Šta je novo?

USB 3.0?

petar.ostoja

Cenjen
Učlanjen(a)
08.08.2012
Poena
170
Prvo da pitam da li postoji fizicka razlika izmedju USB 2.0 i USB 3.0 kabla, tj da li se moze ostvariti USB 3.0 brzina putem obicnog USB 2.0 kabla. Pretpostavljam da ne moze, al' da pitam.
I ako ne moze, da li mi neko moze preporuciti gde mogu povoljno kupiti USB 3.0 kabl od ~2m na teritoriji Beograda?

Postoji fizička razlika (USB3 ima više kontakata) i ne, ne mogu se ostvariti USB 3.0 brzine preko USB 2.0 kabla. Na ovo drugo pitanje ti ne mogu odgovoriti.

E hvala za info.
Ako nije u skladu sa pravilima foruma, ja se izvinjavam shto javno pitam gde da kupim doticni kabl.
Moze u pp ako je javno u suprotnosti sa pravilima foruma

Što ne bi bilo u skladu sa pravilima foruma? Tema je otvorena u odgovarajućem delu foruma. Napisao sam ti tako jer ne znam gde ima da se kupi, a ne zato što je protiv pravila. 🙂

Pretpostavljam za eksterni USB3.0 HDD?

@ Corvus Corax
Video sam na par mesta na forumu da se navode prodavnice sa zvezdicama, pa mi je plao na pamet, nishta lichno.

Upravo tako, eksterni 2.5 HDD USB 3.0. Zadnja strana kucista je bas zavucena pa mi nije bash ugodno non-stop da se zavlachim. USB bi fiksirao za sto i koristio ga povremeno da prebacim vece fajlove sa PC na HDD.
Pa pitam da shto jeftinije prodjem sa povezivanjem.

Nazad
Vrh Dno