Šta je novo?

USB 3.0 na gigabyte P55 plocama?

S.V.E.T.A.

Slavan
Učlanjen(a)
08.07.2007
Poena
319
Da li je tacno da gigabyte-ove P55 ploce podrzavaju USB 3.0?

Pozdrav.

Sta znaci to 'podrzavaju'?
USB je 3.0 ili 2.0 i dalje?
Vidim da MB sa USB 3.0 citaju,podrzavaju 2.0,takodje.To je logicno,ali to 'podrzava' mi nije jasno,to znaci ili da ima 2.0,a podrzava 3.0 sto je nemoguce,ili ako su ostavili opciono na MB 1-2 chipa sa USB 3.0,a ostalo je 2.0,sto je bezveze..

Imaš 2 (slovima dva) USB 3.0 porta koji su plave boje. Pošto intel odlaže ubacivanje 3.0 kontrolera do 2011. godine u svoje čipsete postoje samo dva porta koji idu preko Nec-ovog kontrolera koji može da radi sa USB 2.0 uređajima.

RE

Da,pa to sam i mislio,mogao sam i da procitam na njihovom sajtu..:p

Onda pitanje za ljude iz bench-house-a.

Da li ce i kada stici nove gigabyte P55 ploce sa USB 3.0 podrskom ili one koje imaju A unazivu modela?

Pozdrav.

bez usb-a ili nekog uredjaja koji nema podrsku za 3.0 dzaba uzimati te ploce.

Nije, ako će (a hoće) ta ploča ostati u računaru bar 2 godine vredi uzeti je, jer će se tad već pojaviti uređaji.

Sa druge strane poboljšanje je i u tome što USB može da podnese do 2.7A po portu, što je dovoljno i za najgladnije eksterne hardove.

a za dve godine taj racunar ce da bude star. Tako da je bolje uzeti kasnije.

Bice veoma upotrebljivo kad se pojave SSD diskovi na USB 3.0 interfejsu, a to je uskoro.

da ali oni koji menjaju cesce komp kao ja, ispasce skuplje uzimati sad takvu plocu neko kad usb 3 bude standard.

Poslednja izmena:
a da li zna neko kada ce se pojaviti kod nas te ploce?

pozdrav,

Te ploce se prave ali kod nas ih jos nisu narucili.Nema ih uprodaji.Neka me neko ispravi ako gresim ali ja ih isto cekam da tutne i7 870 cpu.I ko je kod nas generalni uvoznik za Gigabyte? Da lepo pozovem i narucim. :)
ps.
When dual graphics cards are used in 1st and 2nd PCIex16 slots, SATA3 / USB 3.0 (Marvell 9128 /NEC USB 3.0 Controllers) will work at normal mode.

Prilozi

• 13357_01_full.jpg
    13357_01_full.jpg
    142.4 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
Distributeri Gigabyte-a: Direct Link, CT Computers, Grapollo...

Na fali mu nista.Samo nece biti brz sa novim uredjajima kao sto ce biti ovaj moj jer mi ploca stize za 2 dana.Gigabyte p55a ud6.Javljam utiske.:)

Stigla je ploca.:) "24 phase" nabudzotka..:d

Prilozi

• DSC_2553.jpg
    DSC_2553.jpg
    80.2 KB · Pregleda: 111
  • DSC_2589.jpg
    DSC_2589.jpg
    273.5 KB · Pregleda: 111
Neki detalji.Na kutiji pise da poseduje sistem za ubrzavanje boot-a tj hard disk jedinice.....

Prilozi

• DSC_2568.jpg
    DSC_2568.jpg
    155.6 KB · Pregleda: 54
  • DSC_2569.jpg
    DSC_2569.jpg
    168.3 KB · Pregleda: 57
  • DSC_2563.jpg
    DSC_2563.jpg
    200.8 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Stvarno brutalna ploca...

Stvarno brutalna ploca...

Ima i opciju ukljucivanja i iskljucivanja ploce SMS-om.Tj.potreban je jos jedan tel sa BT konekcijom do kompa.Fore i frcokle.Sta sve nece da izmisle.
Ovo ubrzavanje boot-a preko HD-a mi nije jasno tj. nacin.No videcu kada mi stigne i7 870.....Na njoj stoje tasteri za ukljucivanje ploce,reset i clr mos....Vidi se odmah da je OC ready za razna testiranja na stolu(bez ubacivanja u kuciste)>

Poslednja izmena:
EEEeee ima i dve !!!oneoneone unce bakra :D Al to su zapravo cetiri dok kod asusa stavljaju zapravo jednu :)

Salu na stranu , brutalno dobra ploca

EEEeee ima i dve !!!oneoneone unce bakra :D Al to su zapravo cetiri dok kod asusa stavljaju zapravo jednu :)

Salu na stranu , brutalno dobra ploca

To sa bakrom je odlična stvar :), samo sto se GA zeznuo oko jedne zanimljive stvari :) a to je sto se bakar greje, tj. da budem precizniji dugo održava temp, stoga nemoj da se čudite kad neko recimo traži zamenu hlađenja na ploči ( u BH-u dok sam radio, tamo smo za jedan mesec imali dve intervencije tog tipa, upravo na GA). Tj. bas bi volo da čujem da li neko ima problema sa pregrevanjem pomenutih ploča pojavom priče o bakru...

E sad USB3 i SATA 6 nije bar rešeno kako treba, evo jedne dosta ekonomičnije ploče, po meni bolje i iz ugla oc-a (Ga ima 24 fazee, hmmm pre bih rekao 12, jer je virtuelna naponska u pitanju, tj. džaba im 24 naponska kad se pad napona oseća u koracima i do 0,03V, u najboljem slučaju je to 0,02V) - ASUS P7P55D-E Pro http://bozzabench.rs/Tests/TestView/tabid/95/id/108/Default.aspx

Poslednja izmena:
optika

Da u pravu si bakar dugo drzi toplotu tako da bez aluminijuma u kombinaciji doci ce do pregrevanja ploce.Pa oni su hteli da izbegnu interferenciju na magistrali a dobili zagrevanje ploce.Kad intel zavrsi opticku magistralu onda nece biti vise tih *******cija sa bakrom.:wave:

Nije problem interfernicja sa magistralom, već zagrevanje bakra pri monstruoznim strujama reda desetina ampera. Što je deblji bakar, manje je zagravanje zbog struje. Optička magistrala tu neće mnogo pomoći, jer se procesor i čipset i dalje moraju napajati.

Vrh Dno