Šta je novo?

USB 3.0 dodati, RAM na 1333MHz?

Lazzy

Cenjen
Učlanjen(a)
06.02.2014
Poena
154
Pozdrav svima,

Posedujem ESPRIMO E7935 E-Star 4.0 PC.

Nemam 3.0 USB konektor u njemu pa me zanima da li je moguce zbudziti ga i kako? Cuo sam da moze preko PCI slota ali nisam siguran.

Takodje sam nasao prospekt o njemu gde pise da podrzava RAM do 800MHz, e sad magistrala na procesoru mu je 1333MHz pa me zanima da li moze da iskoristi to i da podrzi RAM na 1333MHz?

Okacio sam PDF tj njegov prospekt :)

HVALA UNAPRED! :)

Prilozi

• ds-esprimo-e7935-estar4.pdf
    480.2 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Za USB 3 moraće da se doda PCI adapter kartica, bilo koja, a za 1333 memoriju, e pa to ne može treba DDR2 koja ide do 1066 MHz samo a kod ovog modela do 800 MHz.

Pozdrav svima,

Posedujem ESPRIMO E7935 E-Star 4.0 PC.

Nemam 3.0 USB konektor u njemu pa me zanima da li je moguce zbudziti ga i kako? Cuo sam da moze preko PCI slota ali nisam siguran.

Takodje sam nasao prospekt o njemu gde pise da podrzava RAM do 800MHz, e sad magistrala na procesoru mu je 1333MHz pa me zanima da li moze da iskoristi to i da podrzi RAM na 1333MHz?

Okacio sam PDF tj njegov prospekt :)

HVALA UNAPRED! :)
Nema DDR2 na 1333. To je najnizi segment DDR3. Kao sto je CountMike rekao mozes najvise do 1066 MHz DDR2. Ali ako i to ubacis verovatno ce raditi na 800 MHz tako da nema svrhe.

Da za RAM sam upoznat da je DDR3 1333MHz. Znaci ne moze :( Nije strasno :D

Aha znaci moze da se stavi 3.0 preko PCI slota sa adapterom. Ok

Hvala :)

Za USB 3 moraće da se doda PCI adapter kartica, bilo koja, a za 1333 memoriju, e pa to ne može treba DDR2 koja ide do 1066 MHz samo a kod ovog modela do 800 MHz.

eklik.rs/CON-TRANSCEND-USB-30-slot-PCIe-x1-TS-PDU3-75950.aspx

Ovo je taj kontrolor za 3.0? znas li mozda gde mogu da nadjem kabal posto mi ovo nece stizati od ploce do rupica gde ide USB.

Poslednja izmena:
Koji sad kabl ? Ovaj adapter ima samo 2 USB porta sa zadnje strane i nema nikavo povezivanje za druge portove, ono na pločici je samo Molex za dodatno napajanje.

Koji sad kabl ? Ovaj adapter ima samo 2 USB porta sa zadnje strane i nema nikavo povezivanje za druge portove, ono na pločici je samo Molex za dodatno napajanje.

Od PCI dela konektora do ploce. Ako ga stavim u PCI slot na ploci nece mi USB stici do mesta u kucistu gde treba.

Poslednja izmena:
Сад си и мене заинтересовао, који је то део кућишта где треба да стигне и шта да стигне? Где би на овој додатној картици прикачио тај кабл који тражиш?

Сад си и мене заинтересовао, који је то део кућишта где треба да стигне и шта да стигне? Где би на овој додатној картици прикачио тај кабл који тражиш?

E ovako, konektor koji sam okacio iznad, ima sa prednje strane dva USB-a a sa zadnje strane ide u PCI slot na maticnoj ploci.

Meni treba kabl od zadnje strane konektora do PCI slota na maticnoj ploci :) Posto kad bi stavio ovaj konektor direktno ma maticnu onda bi mi USB-ovi bili na mestu na kome ne zelim da budu.

Ti bi ustvari produžni kabl od PCI slota do ovog adaptera? To se jako teško nalazi i dužina nije velika. Uz to bi ti trebao i produžni za molex.

Bolje nađi produžni za USB.

Poslednja izmena:
E ovako, konektor koji sam okacio iznad, ima sa prednje strane dva USB-a a sa zadnje strane ide u PCI slot na maticnoj ploci.
То није конектор него адаптер и он се убада у PCIe на матичној. Наравно, обавезно мораш да имаш и PCIe слот. Два УСБ-а нису са предње него дођу практично са задње стране тј позади кућишта где су и остали конектори. Да ли постоји неки продужни па да у њега убодеш адаптер немам појма али опет не значи много јер су два УСБ на оном делу који иде позади кућишта.
Мада и даље нисам сигуран да сам разумео идеју. ;)

Да ли постоји неки продужни па да у њега убодеш адаптер немам појма али опет не значи много јер су два УСБ на оном делу који иде позади кућишта.

Postoji, ali mora da izvuče i molex iz kućišta. Jednostavnije mu je da ubode produžni nazad u USB i izvuče ga gde mu odgovara.

Fora je sto ja hocu ova dva USB-a napred da stavim.

E sad jedino produzni taj da kombinujem za USB, ali sam hteo da produzim sa maticne do ovog adaptera i njega da stavim na prednju stranu kucista. :)

Vrh Dno