Šta je novo?

US Robotics External pitanje

mikle

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
U uputstvu koje sam dobio uz eksterni US Robotics pise sledece:

WARNING: The phone socket you use must be for an ANALOGUE phone line. Most office phones are wired through DIGITAL lines. Be sure you know what type of line you have. The modem may be damaged if you use a digital phone line.

Sta mu sad to znaci?!

Da li je ono sto se kod nas zove digitalna centrala ekvivalentno onome sto oni zovu DIGITAL line. Ako bih modem prikljucio na digitalnu centralu on ne bi radio ili bi se ostetio?

Jel ima neko iskustvo sa ovim modemom i digitalnom centralom?

Nisam siguran, al` mi se cini da hoce da kazu da se modem ne ubacuje u liniju koja je npr. ISDN ili neka vrsta kucne centrale (posto je isdn sigurno digital line). Kako masa ljudi koristi analogne linije, bez obzira sto im je broj na digitalnoj centrali, pa nemaju problema (niti su time spalili svoje modeme) mislim da je ovo bezbedno u nasim uslovima. Osim ako imas isdn, al onda bi verovatno koristio isdn modem. Osim toga nekoliko ljudi ovde (koji posecuju benchmark) bez bitnih problema koristi taj modem.

Slobodno ustekaj kabal i nebrini.......To se odnosi na ISDN linije koje u BG-u ima retko koje privatno lice (imaju jedino retke mud_nje,ali vrlo retko) jer telekom to nece tako lako da da.........
Digitalna centrala je OK,ali kartice koje mi koristimo u centrali su analogne :|

Tako je nazalost kod nas jer nas Telekom razbija u pojam.......

Hvala vam ljudi na ohrabrujucim odgovorima. Pretpostavljao sam da je u pitanju ISDN koga naravno nemam stoga bodem ga da vidim kako radi.
pzdrv

Nazad
Vrh Dno