Šta je novo?

Uradio update win 10 i dobio crn ekran

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Juce proverim da li ima update u win 10 v.1607, smara sa nekim update sa navodnim ciljem zastite od gamadi. Sve lepo sve fino, uradm update, par puta masina isla u restart i na kraju corak.
Dobijem login ekran, ukucam pass i na kraju dobijem crn ekran na kojem se jedino pojavi program od wi-fi USB i UPSa, to ugasim i ostane crn ekran, nema nicega. Uzmem recovery mod ddu
pobrisem drajvere za AMD r7 260x, ponov pokusam instalaciju kaze ne valja digitalna signatura. Ajd opet recovery mod i F7 da ignorise signaturu uspe, da instaliram drajbere ali posle normalnog logovanja
opet crn ekran, samo dobijem wi-fi kojeg ugasim iobavestenje od upsa kjeg ugasim, crn ekran ko moc, nigde start menija, taskbara, nista. Sta da mu radi?

Možda je loše prošao upgrade ako se instalirao 1703 (AV blokirao ključne fajlove, OC nestabilan), hoće li da se pokrene Task Manager i da odatle pokreneš explorer.exe?

dobijao sam ja par puta crni ekran posle tog update smeca a nakon toga su krenule kockice, horizontalne i vertikalne sarene linije pa je palo vracanje 7-ice. do apdejta je sigurno...

Probaj ovo ako može:

Ctrl + Alt + Del > Task Manager > File > Run new task > explorer.exe

Ili:

Ctrl + Alt + Del > Task Manager > File > Run new task > Yes > Task Manager > Registry Editor > HKEY_Local: MACHINE > SOFTWARE > Microsoft > Windows NT > currentversion > winlogon > Right-click Shell > Modify > explorer.exe > OK.

Grafički drajver skini sa AMD sajta, ili uđi u device manager ako može(Win+R, devmgmt.msc) pa ažuriraj grafički drajver i vidi da li javi neki problem.

Izvadi nakačene uređaje pa probaj.

Poslednja izmena:
Problem je sto ne mogunista od toga, crn ekran pa crn, od nocas se vrtim u krug, restart disable potpis drajvera, restart install drajvera i tako u krug. Skinuo sam drajvere sa AMD sajta ali nema pomoci.
Sve sto mogu da radim je kad udjem u recovery mod, ti pustim DDU, instaliram drajvere samo ako ne javi error 99.

Posto znam da imas i linux na masini,udjes preko njega,iskopiras fajlove koje imas i reinstal 10-ke ili stavis 7-icu i mirna backa

Ne znam gde su mi fajlovi, cerka pravila veliko spremanje pa sad pojma nemam gde mi je sta. Ovo cudo sam instalirao i tad je nastao haos Windows 10 Creators Update. Ostaje mi opcija da pokusam vracanje na prethodno a pedpostavljam da je to ono University izdanje, na istu foru su ga gurali kao i ovo.

Možeš i da pokreneš instalaciju ako recovery neće, samo ne formatiraj particiju i zadržaće fajlove.
Ima li PC neki AV?

Uspeo sam, vratio sam na prethodno stanje a to je valjda pre ovog cuda Windows 10 Creators Update, dobio sam normalnu grafiku.

Moj ortak je uradio upgrade sa win 8 na win 10, pri tom prilikom mu je obrisan folder sa privatnim dokumentima koje je držao u C:\Windows folderu... da svi mislite zašto tu da držiš takve stvari... tako je kako je i pokušavamo da izvučemo podatke, preko Get Data back ne vidi ništa... da li je moguće da je to skroz skroz izbrisano?

Držao je folder s privatnim dokumentima u C:\Windows??? Da nije u Windows.old?

Ovo se identicno i meni desilo prije dva dana. Windows sam odradio update i sjebao sve. Srecom pa drzim upaljen recovery na nedelju dana inace bih bacio komp u smece od muke.

Ovo se identicno i meni desilo prije dva dana. Windows sam odradio update i sjebao sve. Srecom pa drzim upaljen recovery na nedelju dana inace bih bacio komp u smece od muke.
Izgleda da ovo cudo pravi problem: Windows 10 Creators Update
Vidim u glavnoj temi za win 10 da se ljudi zale, sta je resenje jer kad tad uvalice to ponovo. Ponovo da instaliram win 10 to mi je nocna mora, sama instalacija ajd ali posle programi i lov koja verzija, koji program nema "poklon" ili koliko puta treba decekirati nesto sto zele da uvale kod instalacije.

Poslednja izmena od urednika:
Znam za lika koji je dokumenta čuvao u Recycle Bin, pa se ljutio što su nestala.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Meni je fascinantno koliko ni 2 godine kasnije oni nisu u stanju da reše update proces (a da ne pričam o tome da su takvo smeće uopšte pustili u javnost kao gotov proizvod) svaki put treba da se pomoliš kad krene Windows update i što je najcrnje, ogroman broj ljudi je to prihvatio kao normalno i kao, ćuti, teraj ako si ga opravio, bitno da sad radi. :d Show...

Znam za lika koji je dokumenta čuvao u Recycle Bin, pa se ljutio što su nestala.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

To me podsjeti na onu curu sto je stavljala dokumente u Recycle Bin kad joj zafali memorije jer tako "zezne" racunar. Kad joj zatreba neki dokument onda ga vrati iz kante. :d

I kakve veze imaju folderi i kanta sa naslovom teme?

Da li neko zna kako se se zove program iz AMD paketa drajvera kojim se podesava kartica, klok, brzina ventilatora. Da li je moguce staviti iz proslogodisnje serije drajvera samo taj program jer mi se novi ne svidja jer ne prihvata minimalnu i maksimalnu temperaturu kad mu se definise kroz komandu.

Ти беше одустао од линуха и вратио се на стари добри windows? ;)

Juce proverim da li ima update u win 10 v.1607, smara sa nekim update sa navodnim ciljem zastite od gamadi. Sve lepo sve fino, uradm update, par puta masina isla u restart i na kraju corak.
Dobijem login ekran, ukucam pass i na kraju dobijem crn ekran na kojem se jedino pojavi program od wi-fi USB i UPSa, to ugasim i ostane crn ekran, nema nicega. Uzmem recovery mod ddu
pobrisem drajvere za AMD r7 260x, ponov pokusam instalaciju kaze ne valja digitalna signatura. Ajd opet recovery mod i F7 da ignorise signaturu uspe, da instaliram drajbere ali posle normalnog logovanja
opet crn ekran, samo dobijem wi-fi kojeg ugasim iobavestenje od upsa kjeg ugasim, crn ekran ko moc, nigde start menija, taskbara, nista. Sta da mu radi?

Koja je masina u pitanju?Imao sam isti problem i resio sam instaliranjem zadnje verzije Biosa.Svi navode na to kao resenje.Jel imas zadnju verziju?

Meni je fascinantno koliko ni 2 godine kasnije oni nisu u stanju da reše update proces (a da ne pričam o tome da su takvo smeće uopšte pustili u javnost kao gotov proizvod) svaki put treba da se pomoliš kad krene Windows update i što je najcrnje, ogroman broj ljudi je to prihvatio kao normalno i kao, ćuti, teraj ako si ga opravio, bitno da sad radi. :d Show...
Jedna od zapovesti superkorporativnog liberalfašizma je - novo je uvek bolje od starog, nemoj sumnjati u to, veruj korporaciji, a ne svojim očima.
Pošto velika većina ljudi ima svest na nivou tek probudjene ovce, onda je šišanje neminovno...

Vrh Dno