Šta je novo?

Uradio bih upgrade samo cega

ralos

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2007
Poena
319
Planiram se igrati u 4k,rezoluciji i mogu upgradeovati sve..Znam da nijedan procesor nece dati kompetitivan fps za brzopotezne multiplayer shootere ali ja igram polako uglavnom singleplayer i coop igre tipa Far Cry,Ghost Recon i Division ( Strategija Company of heroes lepo radi u multiplayeru ali je ta igra stara 14 godina)....E sad imam dilemu oko procesora i7 8700 ili 8700k, ili ici cak na 9700.Ne volim da se bavim overklokingom vise cenim da mi je procesor hladan ko spricer i tih, zato AMD i ne razmatram..8700 k ima visi bazni klok 500 Mhz u odnosu na non-k verziju a da li to svakako turbo boost nadoknadjuje( posto im je ta vrednost ista)..I da 8700 je 65W a 8700k 95W a opet 9700 ima 8 fizickih jezgara...Imam aftermarket veliki aluminijumski cooler na ovom procesoru pa me zanima mogu li iskoristiti taj cooler na novoj ploci procesoru ? Eto dosta pitanja za sad :)

Pošto je za gaming, pogledaj koji najviše daje u STP Single Thread Performance. I naravno cena u odnosu na dobijeno.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kao što fingon reče, procesor ti nije toliko bitan, razlika između procesora od 200€ i procesora od 500€ je 1-2% u 4K. Neka generalna preporuka je R5 3600. Sve preko toga je bacanje para. Eventualno R7 3700X, čisto da se ima 8 jezgara, kad je već ovakva situacija ;)

Ja za 4k nista ispod rtx 2080 ti ne bih uzimao, ali to kosta koliko kosta. Uz njega red bi bio i 8 core cpu, i ja bih pikao 3700x. Uz pratecu maticnu i ram, ozbiljan je to novac.

Koji je budzet?

Pojavili su se novi momenti,naime strategija Company of heroes radi u zakljucanih kao 60 fps ali pada na 30 ponekad uz ocajan cpu gpu usage...Trebao bi imati preko 100 stalno sa ovom snagom komponenti...Novi problem isto mnogo ljudi ima pogotovo posle novog patcha sa igrom Division 2....display driver stopped working...Probacu novi driver pa novi windows 10 pa ako ni to ne radi onda AMD karticu i zadnja stavka je cpu koji je najmanje bitan za 4k rezoluciju....Eto iskocih iz teme al to su bili motivi da bilo sta upgradujem....

Jel smem ja da se ubacim u temu, da ne otvaramo hiljadu tema. Jel moze neko da pogleda moju konfiguraciju iz potpisa i da mi da najpametniji savet za upgrade u slucaju da uzmem 4K monitor

Igram u 99% slucajeva samo World of Tanks. Cisto sledeci korak u tome da masina ne zastari u potpunosti

Opcija dva je da ostanem na 1080P, ali samo da modernizujem masinu?

Ne znam što ste se uhvatili za 4K za igre...treba da puknete silne pare na hardver koji će to da isprati, plus monitora sa više od 60Hz u 4K ima jako malo i veoma su skupi.
Bolje pređite na 1440p sa 100+ Hz ili 1080p 144Hz. Mnogo lakše da se postigne, plus veći refresh će dati bolji doživljaj nego 4K...
Još je rano za ljudski 4K gaming. Zavisi od igre, da, ali generalno...

Ne znam što ste se uhvatili za 4K za igre...treba da puknete silne pare na hardver koji će to da isprati, plus monitora sa više od 60Hz u 4K ima jako malo i veoma su skupi.
Bolje pređite na 1440p sa 100+ Hz ili 1080p 144Hz. Mnogo lakše da se postigne, plus veći refresh će dati bolji doživljaj nego 4K...

+1.

Zato sto sam lud, ja sve vreme mislim na 1440p 4K mi ne pada na pamet nego sam ovih dana u televizorima :) 1440p dakle. Trenutno igram WOT sa konstatnih 143 fps, zelim samo da se prebacim na 1440p monitor i shodno tome pojacam masinu, to je to uglavnom

Vrh Dno