Šta je novo?

UPS za 15 računara

pa to bi ti bilo oko 6KVA a nisam siguran da to kod nas ima da se kupi, mozda APC u Direct-Linku po narudzbini.

Pozdrav

Ma odes u eps i pitas dal mogu da ti iznajme jedan generator :d

UPS se obicno uzima za server, ako su tih 15 komada u mrezi, a ako nisu, mozda je bolje za svaki posebno uzeti UPS, posto ce biti jeftiniji od skalamerije od 6KW (ili 3KW po mom racunu), a posto ce ti trebati posebna soba za drzanje akumulatora, to je dodatni problem.
Ili posebno da napajas monitore a posebno racunare.
Snazni UPS se mogu nabaviti kod uvoznika, ili porudzbinom, sto je ekstremno skupo. Na "vecu kolicinu "malih" UPS-ova, mozes i popust da dobijes, laksi su za odrzavanje, i ako crkne neki, mozes par racunara da vezes na jedan (recimo oko 500W) UPS.

Poslednja izmena:
A sta se radi na tim rachunarima?
Posto ljudi kupuju Ups zbog dve stvari zastite kompa i zastite rada.

Nikola

APC ima jedan enormno veliki UPS, model se zove MATRIX. Pogledaj da ga nadjes, ali cena ne smem ni da pomislim... bolje uzmi agregat za celu firmu.

Imam razvučenu mrežu jake struje samo za računare. Mreža ide preko UPS-a (koji nemam). Mesto za UPS je ostavljeno u posebnoj prostoriji. Znam ja da mogu da kupim UPS i da ih stavim pored svakog računara, ali ako već imam razvučenu mrežu i prostoriju za UPS, zašto to ne iskoristiti.
Da li postoji neka fora da se više manjih UPS vežu da rade zajedno.

U tom slucaju, UPS se stavlja za server i administratora (i comp i monitor), za ostale racunare je bacanje para (posto su terminali), plus za monitore, koji ako su CRT, mogu da trose i 3KW (maksimalno, a oko 2KW u "normalnom" radu).
Ako su vec pare za "bacanje", postoje modularni UPS-ovi sa modul napajanjima (5x 600W ili 8x800), a i sam server treba da ima redundantna napajanja.
U svakom slucaju, za server poseban UPS, a za "boraniju" treba videti da li se isplati dati par hiljada evra za jedan snazan, ili svaki svoj UPS, ili mozda dva racunara na jedan.
U svakom slucaju, ko je konstruisao mrezu, taj bi trebao da odredi i UPS i za sta da se koristi.
Smisao cuvanja podataka je ispunjen, ako je baza na serveru, a server na UPS-u.

Pa sad, jedino ako je neka firma koja mora 24h dnevno da radi i na radnim stanicama..

merlin je napisao(la):
Imam razvučenu mrežu jake struje samo za računare. Mreža ide preko UPS-a (koji nemam). Mesto za UPS je ostavljeno u posebnoj prostoriji. Znam ja da mogu da kupim UPS i da ih stavim pored svakog računara, ali ako već imam razvučenu mrežu i prostoriju za UPS, zašto to ne iskoristiti.
Da li postoji neka fora da se više manjih UPS vežu da rade zajedno.
vidi
http://www.geneko.co.yu/proizvodi/ups.html

a probaj i u enelpsu oni su zastunici APC i imaju sve velicine UPS www.enelps.co.yu

Nazad
Vrh Dno