Šta je novo?

UPS, Surge Arrest ili nesto trece???

konjina

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2004
Poena
304
Skoro sam se preselio u novi kraj i imam uzasnih problema sa strujom!Cesto se desava da cak i nekoliko puta u toku dana nestane struja ali samo na delic sekunde i ponovo dodje.Naravno komp i svi uredjaji (tv, linija, dvd) se iskljuce i ukljuce za vrlo kratko vreme.Na srecu do sada nista nije riknulo ali bojim se da ce nesto otkazati...Kji uredjaj da uzmem da mi resi ovaj problem?Idealno bi bilo da ne bude ups nego nesto sto moze da spreci gasenje uredjaja i da ispravi napon...:p

mozda neki kvalitetan surge resi stvar, ali tebi ce izgleda trebati ups. probaj ups ti je ujedno i kvalitetan surge, pozajmi od nekog pa vidi dal se pali baterija.

ups je ono sto bi ti omogucilo da ti uredjaji rade i bez struje odredjeni vremenski period....

inace sto se tice surge-a skoro sam kupio u monitoru APC surge sa 5 uticnica i kostao je negde oko 1650 din ali sljaka odlicno. ima i 2 lampice na sebi od kojih je jedna pokazivac kvaliteta napona...znaci kada ne svetli ne ukljucujes komp....da... ima zastitu i za kablovsku....

evo link....

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=P5BV-GR

Nazad
Vrh Dno