Šta je novo?

UPS MUSTEK UPS APC

bugi bugisa

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2007
Poena
319
nije mi jasno?
imao sam ovaj ups MUSTEK PowerMust 848 480W i on je bio dovoljan da drzi
predhodnu konfiguraciju sa i5 i napajanjem Chieftec CFT-600-14CS 600W nisam merio koje vreme ali je drzao sa ovom novom konfiguracijom iz potpisa jednom prilikom je nestalo struje ugasio se racunar na ups-u se upalilo crveno svetlo i poceo da pisti
ne znam u cemu je problem mislio slaba baterija kupio novu formirao medjutim isto
u tom trenutku nisam mogao da znam koliko ova konfiguracija trosi sruje
pa sam mislio da je slab i kupim APC Back-UPS RS BR1000I
ups je extra ovaj drzi oko 25 minuta na baterijama i sto me je najvise iznenadilo po njegovom softveru ova konfiguracija zajedno sa monitorom trosi oko 186w
e sad pitanje
zasto mustek nije mogao da izdrzi ovu konfiguraciju kada ona trosi 186w ( razlika MUSTEK 480w APC 600w)
pitanje vezano za APC
da li mora trafo toliko da zuji kada radi na baterijama cuje se ujedno kuler koji ima senzor on se pali na odrdjenoj temperaturi ups-a on je relativno tih
eto

:):):)
evo slike sa potrosnjom racunara i monitora

Prilozi

• Capture (1).jpg
    Capture (1).jpg
    113.5 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
Pa mozda Mustek laze u specifikacijama :trust:

Trafo mora da zuji.
Moram da pitam....A STO TI TO SMETA?!
msm kad je vec nestalo struje meni to zujanje dodje ko najepsa pesma ;)

Mozda zato sto Mustek i APC prosto nisu ni uporedive kategorije, kao sto se ne porede Enermax i Frontier(dobro, sad malo preterah ali i nije daleko od istine) to su dva sveta, uostalom uzmi pa otvori jedan i drugi i odmah ce ti sve biti jasno.
Doduse i Mustek je opet zlato u poredjenju sa InformGuard-om recimo...

Problem je do baterije u MUSTEKu, sta si ti tacno kupio, i ko ti je to zamenio?

Doduse i Mustek je opet zlato u poredjenju sa InformGuard-om recimo...

Na osnovu kolikog uzorka Mustek i Inform korišćenih/testiranih/servisiranih UPS-eva si došao do ovakvog zaključka?
Moja iskustva kao i iskustva drugih ljudi koja sam mogao pročitati na internetu su uglavnom suprotna. Takođe i razlika između Mustek-Inform UPS-eva nije ni približno velika da bi bolji bio okarakterisan kao zlato.

Najveca ti je razlika sto je Mustek fus firma, a APC ipak ima renome u tim stvarima pa nece da se bruka, ja koristim APC Smart 650 kupljen prije blizu 10g. samo mijenjam bateriju svakih 2-3g i radi bez greske.

Crveno svetlo i pistanje je preopterecenje, UPS u baterijskom radu nemoze da isporuci toliku snagu. S obzirom da mu je izlaz do 480W malo mi je sumnjivo...Ne verujem da ti PC toliko vuce.
Meni se to desavalo sa Mustekom 600 i 800 sa plasma TVom od 330W, na baterije nema sanse-ni sekund. Sa ostalim opterecenjima radi normalno.
Probaj u UPS da nakacis sijalicu 100W pa meri koliko drzi to ti je najrealnije, a za novu 7Ah trebalo bi da bude minimum 20minuta.
Mozda jeste preslab za to...

odlicno onda sam dobro prosao pise oko 29 minuta
znaci da su baterije dobre
hvala brigadi za ovu informaciju i link

Prilikom prelaska sa mreznog na napon generisan iz baterija prodje neko vreme ( par desetina milisekundi). Za to vreme kondenzatori na napajanju PC-a ili TV-a se isprazne, pa se prilikom aktivacije invertora UPS-a moraju napuniti. Ovo podrazumeva da se u tom trenutku povlaci mnogo vise struje od nominalne ( na napajanju pise koliko struje vuce max.), a to je vise od deklarisanih 480W Musteka, ali manje od 1000VA na koliko je deklarisan APC sa kojim ga poredis.
Ako mi ne verujes, probaj ne jednu sijalicu, vec 4 sijalice od 100W, radice sigurno.

Probacu APC Smart UPS 700VA, ako stignem, pa javljam...
Gde je MUSTEK 800VA omanuo, mozda APC...

Prilično sam siguran da će taj APC od 700VA bez problema da radi tamo gde bi Mustek 800VA trebalo da radi ali neće... Probaj pa javi...

Pa da...TV nije ni stucnuo, sve savrseno.
Opterecenje je povremeno palilo i svih 5 led(85%-100%) ali u proseku 3. Zanimljivo da ukljucenjem opcije na TVu "mala snaga" opterecenje znacajno padne, ~15%. Nisam znao da toliko smanjuje.
Pustio da isprazni baterije do alarma i po povratku na mrezu isto bez ikakvih problema!

Vrh Dno