Šta je novo?

UPS koji?

• Začetnik teme Začetnik teme Ripper
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ripper

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
650
Rešio sam da kupim ovu stvarčicu pošto mi je nestalo struje 3 puta u roku od 15 min pa kapiram da će nešto da pregori ako se ovako nastavi... (glupi EPS phu! :wall: )

E sad autonomija mi uopšte nije bitna, jednostavno hoću da sigurno & normalno ugasim komp kad nestane struje! Napajanje je LC 550W GreenPower, monitor Samsung 970P, ostatak konfiguracije je naveden tamo gde treba 🙂
Naravno, voleo bih da prođem sa što manje potrošenih evrića... Vidim da Musteka 600 & 1000 ima u neke 3 različite serije...e sad kapiram još i da je APC nešto ozbiljnije ali pitanje je da li meni treba tako nešto...
Pa preporučite...nemojte se ustručavati & 10x unapred! 🙂

Tebi je to napajanje krivo kolko i ups... mislim da sam to jos tad rekao, ali vidim da mi nema posta, pa ga ili nisam okacio, ili ga je neko brisao...
napajanje ne sme da propusti takav udar bas na sve komponente, znaci da ni ono bas nije odradilo posao...

U mom prvom postu sam napisao da je najbolja stvar osigurati racunar i manuti sve ostalo...

Pa realno govoreci, ako ce napajanje sve da zadrzi i spreci udar na komponente, koji ce ti djavo UPS? Stoga ako ti je UPS prvi na liniji odbrane i ako on propusti napon od xyz volti, tesko da napajanje moze da uradi nesto vise (pogotovo sto u mom slucaju to nije bio neki krshware).
Takodje imajuci u vidu da sam napisao da je jos par masina radilo u isto vreme i da im nije bilo nista, onda je ocigledno nastao neki glich u samom UPS-u (tipa kratak spoj i sl.).
Na kraju krajeva, od svega je najgore ako izgubite vazne podatke. Ja nijedan megabajt od 900 GB nisam izvukao.

Poslednja izmena:
Tebi je to napajanje krivo kolko i ups... mislim da sam to jos tad rekao, ali vidim da mi nema posta, pa ga ili nisam okacio, ili ga je neko brisao...
napajanje ne sme da propusti takav udar bas na sve komponente, znaci da ni ono bas nije odradilo posao...

U mom prvom postu sam napisao da je najbolja stvar osigurati racunar i manuti sve ostalo...

Mislim da ti nisi bas svestan kakav je to udar. Nema bas takvog napajanja koje ce te spasiti. To su citavi mehanizmi zastite i prevencije shokova. Nije tu problem u konstantnom prenaponu, tu problem izaziva peak (siljak) sto u skoku sto u padu koji unistava komponente. UPS bi sta god da se desava, na svom izlazu daje stabilan i konstantan napon.
A ako sam UPS proizvede taj siljak koji unisti bar deo konfiguracije, onda nemamo o cemu da pricamo.

Nazad
Vrh Dno