Šta je novo?

UPS i RS232 - USB konverter ?

brk303

Slavan
Učlanjen(a)
24.11.2007
Poena
315
Imam UPS koji nema USB opciju, vec samo RS232, pa me zanima da li ce neki od RS232 - USB konvertera raditi, odnosno da UPS ugasi comp kad nestane struje ?
Da li je neko ovo probao ?

re:

Nisi napisao koji je ups u pitanju...
Ako je APC,zaboravi, oni koriste "njihov" raspored pinova na rs232.
pozz

Najbolje [i najeftinije] bi bilo da pozajmis od nekoga usb-rs232 adapter, pa da probas.
Ako ga racunar bude "video", to je to!
Ja imam dosta negativno iskustvo sa nekoliko adaptera usb-rs232, ali su u pitanju bili drugi uredjaji [satelitski risiveri i sl].
pozz

Da li prikljucujes UPS na svoj racunar sa ASUS P5Q-E maticnom plocom? Koliko vidim ona poseduje jedan serijski port u vidu internog I/O konektora. U tom slucaju samo bi ti trebao odgovarajuci RS232 limcic sa kabelom.

Da ups je za moj racunar iz potpisa. U medjuvremenu sam uzeo USB/RS232 konverter, probao i vratio ga.
Ukratko, software koji ide uz ovaj ups je katastrofa. Pisan je u Javi, 2003-e, i nema novija verzija. Podgne http server pa mu se pristupa iz browsera, ali izgleda katastrofa, i ne radi preko serijskog, odnosno bar ne preko ovog konvertera. Javi neke Java greske, i imam utisak da to ne bi radilo ni direkt bez konvertera.
Tako da sam odustao.

Da li prikljucujes UPS na svoj racunar sa ASUS P5Q-E maticnom plocom? Koliko vidim ona poseduje jedan serijski port u vidu internog I/O konektora. U tom slucaju samo bi ti trebao odgovarajuci RS232 limcic sa kabelom.
Jel nisi zadovoljan odgovorom...imas i PCI karticu sa 2 COM(serijska) porta. ~1500-1700rsd

Nazad
Vrh Dno